İzmir Düve Ve İnekler Açık Artırma İle Satılacak

Düve Ve İnekler Açık Artırma İle Satılacak

23.05.2017 - 17:00 | Son Güncellenme:

.

Düve Ve İnekler Açık Artırma İle Satılacak

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kocaağa, düve ve ineklerin kura ile değil, açık artırma ile satılacağını duyurdu.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 30 Nisan tarihinde yapılan olağan kongresinde başkanlığa seçilen Ahmet Kocaağa, çalışmalarında da yeni bir döneme girdiklerini ifade etti. Başkan Kocaağa açıklamasında, “Geçen dönemde Ödemiş ve Tire ilçelerimizde bulunan düve çiftliklerimizden satışa hazır hale gelmiş olan düveleri üyelerimizin talepleri ne kadarsa onu yazıyor ve kuraya tabi tutuyorduk. Bu konuda çok eleştiri yapılmakta idi ve düvelerin adaletli dağıtımında hatalar olduğu ifade ediliyordu. Şimdi benim başkanlığım dönemimde bunu kaldırdık. Şimdi düve ve ineklerimiz açık artırmayla, üyelerimizin kıran kıran fiyat teklifleri ile alacakları düve ve inekleri de görerek almaktalar. Bu şekilde yapmamız üyelerimiz tarafından da ilgi gördü. Bundan böyle gerekirse 15 günde bir düşünüyoruz. Bu da talep gelmesi halinde olacak. Normalde programımız ayda bir açık artırma ile düve satışlarımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

Kocaağa, birlik üyelerinden alınacak buzağı fiyatlarında da 500 TL zam yaptıklarını belirterek, "Yeni çalışmalarımızı da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz” diye konuştu. Dün yapılan açık artırmada, 40 gebe düve ile 10 inek yeni sahiplerini bularak satışları gerçekleştirildi.