Düzce DÜZCE’DE YAZ KUR’AN KURSLARINA İLGİ BÜYÜK

DÜZCE’DE YAZ KUR’AN KURSLARINA İLGİ BÜYÜK

01.07.2015 - 14:34 | Son Güncellenme:

.

DÜZCE’DE YAZ KUR’AN KURSLARINA İLGİ BÜYÜK

Düzce genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları büyük ilgi görüyor.
Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katıldığı ve günde 3 saat eğitim verilen kurslarda, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.
Müftü Selami Emen, Rumeli Palas Cami’nde Yaz Kur’an Kursuna devam eden öğrencileri ziyaret ederek derslerine ortak oldu. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Müftü Emen, aileleri çocuklarını Yaz Kur’an Kursları’na göndermeye davet etti.
Yaz kursları ile ilgili açıklama yapan Emen, “Bütün cami ve Kur’an kurslarında erkek ve kız çocuklarımıza yaz Kuran kurslarını açtık. Şu anda tam rakam belli değil ancak ilköğretime giden bütün çocuklarımız yaz Kuran kurslarına gidiyor. Geçen seneye göre bu senede Kur’an kurslarında güzel bir artış var. Yaş sınırının kalkmasıyla kurslara ilgi arttı. Kurslar vesilesiyle çocuklar dini bilgilerin yanı sıra hayatlarında büyük önem taşıyan konularda da bilgi sahibi oluyorlar. Bütün ebeveyn ve ailelerimize seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı Yaz Kur’an Kurslarına gönderiniz” dedi.
Ramazan ayında hem Kur’an’lı hem oruçlu olacağız diyen Emen, “Bu manevi ayda çocuklarımızın Kur’an’la olan barışıklığını devam ettirmemiz gerekiyor. Çocuklarımız okulda yoruldu demememiz gerekiyor. Kur’an okuyan beyinler berraklaşır. Daha rahat bilgiler beyne işler. Ben buradan tekrar bütün kardeşlerimize çocuklarını Kur’an kursuna göndererek Kur’an’la olan kaynaşmasını devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yavrularımızı gördük. Her biri çiçek gibi camilerde açmışlar. Bazı duaları ezberlenmişler. Bir yerde Allah’ın ismi anılırsa bereket olur, marifet olur. Birlik ve beraberlik olur. Yapılan iş Allah rızası için yapılsın” diye konuştu.