Düzce Düzce Üniversitesi Yükselişine Devam Ediyor

Düzce Üniversitesi Yükselişine Devam Ediyor

22.09.2017 - 11:06 | Son Güncellenme:

.

Düzce Üniversitesi Yükselişine Devam Ediyor

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2017-2018 Türkiye sıralamasını yayınladı. Tüm Üniversiteler sıralamasında Düzce Üniversitesi, geçen yıla göre beş basamak birden yükselerek 48. sırada yer alma başarısı gösterdi.
URAP tarafından makale, atıf, bilimsel doküman sayıları, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi göstergelere göre hazırlanan sıralamalarda Düzce Üniversitesi, ülkemizdeki tüm üniversiteler ve devlet üniversiteleri sıralamalarında yükselişini sürdürdü. Geçen yıl Tüm Üniversiteler Genel Puan Tablosunda 125 üniversite arasında 53. sırada yer alan Düzce Üniversitesi, bu yıl 23 üniversitenin daha dahil olduğu ve 148 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada yükselişini sürdürerek ülkemizin en iyi ilk 50 üniversitesi arasında yer aldı.
Geçen yıl 95 üniversitenin yer aldığı Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında ise 44. sırada bulunan Düzce Üniversitesi, bu yıl 102 üniversite arasında 41. sıraya yükseldi. AyrıcaTıp Fakültesi Olan Üniversiteler Genel Sıralamasında da geçen yıla oranla dört basamak birden yükselerek 38. sırada yer alma başarısı gösterdi.