Düzce DÜZCELİLER KİTAP OKUMAK İÇİN ANITPARK’A TOPLANDI

DÜZCELİLER KİTAP OKUMAK İÇİN ANITPARK’A TOPLANDI

01.04.2015 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

DÜZCELİLER KİTAP OKUMAK İÇİN ANITPARK’A TOPLANDI

51. Kütüphane Haftası Düzce’de çocukların ve büyüklerin kitap okuma etkinliğiyle devam etti. Anıtpark’ta toplanan öğrenci ve vatandaşlar gezici kütüphaneden aldıkları kitapları okudular.
Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında halkın kitap ve Kütüphaneye ilgisini arttırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için 2012 yılında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün ve illerde valiliklerin desteğiyle “81 İlde Kitap Okuyoruz” okuma etkinliği başlatılmıştı. Bu yıl düzenlenen etkinlik ise Anıtpark’ta gerçekleştirildi. Çocukların masal ve hikaye kitabı okuduğu etkinlikte büyükler ise ellerine geçen her türlü kitabı okudu. Anıtpark’a öğrencileri ile birlikte gelen öğretmenler ise miniklerin başında kitap okuyarak hem öğrencilerine örnek olmaya çalıştılar hemde yarım saatte olsa yanlarında getirdikleri kitapları okudular.
Kitap okuma etkinliğine katılan engelli öğrenci Ali Kaan “Kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okumak için daha çok okulda fırsat buluyorum. Ama bulabildiğim her fırsatta da kitap okuyorum” dedi.
Masal kahramanı kostümü giyen Atatürk Ortaokulu öğrencileri ise etkinliğe katılan vatandaşlara ve öğrencilere kitap okuma sevgisi kazandırmak için broşürler dağıttılar. Broşürlere minik öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Masal kahramanı öğrencileri karşılarında gören bazı vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.