Gündem Kuleli'den atılan öğrenciye tuhaf mülakat sorusu!

Kuleli'den atılan öğrenciye tuhaf mülakat sorusu!

28.07.2016 - 11:47 | Son Güncellenme:

"Bana Kuleli’ye gelirken her subay gibi Genelkurmay Başkanı olmak istediğimi, şimdi neden askeri hâkimlik sınavlarına katıldığımı sordular, hatta ‘Dönek’ dediler"

Kuleliden atılan öğrenciye tuhaf mülakat sorusu

Neredeyse bütün sınavlarda soruları çaldığı belirlenen FETÖ/ PDY'nin, askeri okullarda kendilerinden olmayan öğrencilere yaptığı zulümler de gün yüzüne çıkıyor.

Haberin Devamı

İzmirli Mürsel Yiğit, o öğrencilerden biri. Kuleli Askeri Lisesi öğrencisiyken askeri hâkim olması engellenince hayallerinden vazgeçmek zorunda kalan Yiğit, "hakkını elinden alan subaylarla hesaplaşmak" için avukat oldu

İzmirli Mürsel Yiğit (sağ 3), Kuleli Askeri Lisesi öğrencisiyken askeri hakim olması engellenince hayallerinden vazgeçmek zorunda kaldı ve "hakkını elinden alan subaylarla hesaplaşmak" için avukat oldu.

21 yaşındaki Mürsel Yiğit, 3'üncü sınıfta 10 öğrencinin askeri hâkim olabileceğini öğrendiklerini ancak tüm sınavları başarıyla tamamlamasına rağmen engellendiğini anlattı:

Kuleliden atılan öğrenciye tuhaf mülakat sorusu

"APAR TOPAR OKULA ÇAĞIRIP ELEME İÇİN MÜLAKATA ALDILAR"

"Aramızdan 45 kişiyi üniversite sınavlarına sokacaklardı. İstanbul, Marmara, Gazi veya Ankara üniversitelerini kazanmamız ve okulda ilk 10'a girmemiz durumunda devlet bizi okutacaktı. O 45 kişiden 3'üncüsü bendim. Ama tercihlerden bir gün önce apar topar okula çağrıldık. Eleme için bizi mülakata aldılar.

Haberin Devamı

"SARIMSAĞI GELİN ETMİŞLER 40 GÜN KOKUSU ÇIKMAMIŞ"

Bana Kuleli'ye gelirken her subay gibi Genelkurmay Başkanı olmak istediğimi, şimdi neden askeri hâkimlik sınavlarına katıldığımı sordular, hatta 'Dönek' dediler. Bir soru da 'Sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu çıkmamış, bunu açıkla' şeklindeydi. İlk 10'a giren başarılı öğrencilerden hiçbiri askeri hâkim olamadı. Kendilerine yakın öğrencileri seçtiler."

İLK İŞİ FETÖ SUBAYLARINA DAVA AÇMAK OLACAK

Hakkı elinden alındığı için Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra Harp Okulu'na gitmediğini ifade eden Yiğit, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdiğini, ilk işinin de FETÖ subaylarına dava açmak olacağını dile getirdi.

Kaynak: Habertürk

Yazarlar