Gündem E-bordro hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler!

E-bordro hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler!

02.08.2016 - 09:32 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’ndan kamu personellerine e-bordro hizmeti. Kamu kurumlarında görevli personellerin maaşlarının bordrolarını sanal ortamdan öğrenebilme şansı veren Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması internette kolaylıkla kullanılabiliyor. Her bir kamu personeli geçmiş veya güncel aya ait maaş bordrosunu e-bordro uygulamasından görebiliyor.

E-bordro hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler

Maliye Bakanlığı’nın internet hizmetleri son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde yaşamın her alanında etkin biçimde internet ortamında dijital hizmetler ile vatandaşa önemli kolaylıklar sağlıyor. Vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan online Maliye Bakanlığı dijital hizmet uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde aylık maaş bordrolarının ayrıntılı dökümlerini e-bordro uygulaması üzerinden öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde internet ortamına erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarını kullanarak, işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde Maliye Bakanlığı tarafından da diğer tüm devlet kurumları gibi dijital platform üzerinde etkin bir hizmet ağı oluşturuyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile birlikte pek çok alandaki işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olan vatandaşlar, Maliye Bakanlığı tarafından internet üzerinde hizmete açılan online e-bordro uygulamasını aktif şekilde kullanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması sayesinde kamu personelleri her ay aldıkları memur maaşlarının bordrolarını elektronik ortam üzerinden kontrol edebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın online maaş bordrosu uygulaması sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veriyor. BU sebep dolayısı ile de SSK ve Bağkur sigortalısı tarafından Maliye Bakanlığı’nın bu dijital hizmet uygulaması kullanılamıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden son derece pratik bir şekilde en güncel aya ait olan maaş bordrolarını dahi görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de en güncel aya ait olarak hazırlanmış olan Maliye Bakanlığı’nın güncel maaş bordrosunu tüm ayrıntıları ile birlikte internet kolaylığında ve hızında öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu sebep dolayısı ile de Türkiye’de kamu kurumlarında görev alan tüm kamu personelleri tarafından yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Güncel aya ait olan maaş bordrosunun görüntülenebilmekte olduğu Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden bir önceki aya ait veya çok daha öncesinden bir aya ait olan maaş bordrosunu kolaylıkla görüntüleyebilme fırsatını yakalıyor.

Maliye Bakanlığı’nın en yeni dijital hizmet uygulamasını elektronik ortam üzerinde e-Devlet sistemi aracılığı ile kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-bordro uygulaması ile vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde maaş bordrolarının ayrıntılı dökümlerini internet ortamı üzerinden öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde hizmete açmış olduğu e-bordro uygulaması özellikle de kamu personellerinin ayrıntılı bilgilerini tüm detayları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı olduğundan tüm kam personelleri tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Kamu çalışanlarının memur maaşları için düzenlenen maaş bordroları içerisinde de aldıkları net maaş tutarı, brüt maaş tutarı, kesintiler, ikramiyeler ve sigorta prim ödemeleri gibi tüm ayrıntılar yer alıyor.