Gündem E-bordro hizmeti ile devlet memurları maaş dökümü!

E-bordro hizmeti ile devlet memurları maaş dökümü!

29.08.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması günümüzde yoğun ilgi görüyor. Kamu çalışanları en güncel ayın maaş bordrosunu internette e-bordro uygulamasından görebiliyor. Maaş bordrosu ayrıntılı dökümü sanal olarak e-bordro uygulaması aracılığı ile öğrenilebiliyor.

E-bordro hizmeti ile devlet memurları maaş dökümü

Teknoloji çağında devlet hizmetlerinin de sanal dünyaya taşınması önemli bir gereklilik olarak ön plana çıkıyor. Özellikle her geçen gün hızla gelişen modern teknoloji ile birlikte insanların internet ortamına hızla ve kolaylıkla erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi günümüz modern yüzyılında internet uygulama ve hizmetlerinin oldukça yoğun şekilde ilgi görmesine yol açıyor. Günümüz modern yüzyılında elektronik ortam üzerinde yer alan online hizmetler aracılığı pek çok alandaki işlemi son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor olmak, hem zaman tasarrufu sağlıyor hem de önemli işlem kolaylıkları sağlıyor. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde devlet kurumlarının vatandaşların işlemlerini daha kolay ve daha hızlı şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olması amacı ile online hizmetler sunuyor. Türkiye’de devlet kurumları arasında oldukça popüler bir hale gelen dijital hizmet yapısı gereğince Maliye Bakanlığı tarafından da internet ortamında online hizmetler sunulmaya başlandı ki bunlar arasında en popüler olanı e-bordro isimli uygulamadır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de kamu kurumlarında görevli olan personellere yönelik olarak Maliye Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan bir dijital hizmet uygulaması olan e-bordro isimli uygulama oldukça önemli bir avantaj sağlıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen modern akıllı teknolojiler ile birlikte dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de internet kullanımının yaygınlaşmasına yol açması devlet kurumlarının internet altyapısını aktif şekilde kullanmasına yol açtığı biliniyor. Özellikle devlet işleyişi ve hizmet yapısı yönünden çok önemli roller üstlenmeye başlayan internet altyapısı, günümüz modern Türkiye’sinin kamu çalışanlarına maaş bordrolarını sanal ortamda görüntüleyebilme fırsatı sunacak önemli bir kolaylık sağlayan e-bordro isimli bir uygulamayı ön plana çıkmıyor.

Haberin Devamı

Kamu çalışanları artık internete erişim sağlayabildiği her noktadan Maliye Bakanlığı’nın kendisine sunmuş olduğu online maaş bordrosu hizmet uygulaması e-bordro üzerinden artık en güncel aya ait olan maaş bordrosunu kolayca görebilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de hem özel sektör çalışanlarına hem de kamu sektörü çalışanlarına yönelik olarak aylık olarak verilen maaşa ilişkin olarak maaşın ayrıntılı bilgilerinin ve dökümlerinin yer aldığı maaş bordrosunun yasal olarak verilmesi zorunludur. Bu kapsamda günümüzde kamu çalışanları her ay aldıkları memur maaşlarına ilişkin olarak Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen maaş bordrosu, düzenlenir, düzenlenmez internete erişim sağlayabildiği her yerden sanal maaş bordrosu hizmeti e-bordro uygulamasından kolaylıkla maaş bordrosunu görüntüleyebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması sadece kamu personelleri tarafından kullanılabiliyor. Bu yüzden Türkiye’de özel sektörde çalışan vatandaşların maaş bordrolarını internet ortamı üzerinden görüntüleyebilmeleri henüz mümkün değildir. Kamu çalışanları ise e-bordro hizmet uygulamasını sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak kullanabildiği gibi sadece güncel aya ait olan maaş bordrosunu değil aynı zamanda da istediği ay ve yıl bilgisini seçerek de o döneme ait olan maaş bordrosunu da görebilme şansına sahip olabiliyor.