Gündem E-bordro hizmeti ne işe yarıyor?

E-bordro hizmeti ne işe yarıyor?

09.08.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı tarafından online olarak hizmete sunulan E-Bordro hizmeti, kamuda çalışan memurların bordrolarına internet üzerinde istedikleri zaman ulaşabilmelerine olanak tanıyor. E-Bordro hizmeti sayesinde, memurlar bordrolarını görüntüleme ve aldıkları maaşlarla ilgili tüm verilere ulaşabiliyorlar. Eski sistemde bordrolarına ulaşmakta hayli güçlükler çeken memurlar, artı online olarak sunulan E-Bordro hizmeti sayesinde, gelirlerine ait bordrolarına kolaylıkla ulaşabiliyor.

E-bordro hizmeti ne işe yarıyor

Maliye Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan yeni bir dijital hizmet uygulaması ile birlikte Türkiye’deki kamu kurumlarında görev alan tüm kamu personellerine yönelik olarak oldukça önemli bir kolaylık ve avantaj getirildi. Kamu kurumlarında görev alan personeller artık son derece pratik bir şekilde internet erişimi sağlayarak Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulamasını kullanabiliyor. Maliye Bakanlığı tarafından kamu personellerine yönelik olarak hizmete açılan bu dijital hizmet uygulaması ile birlikte kamu personellerinin maaş bordrosu bilgilerini internet ortamı üzerinden kolaylıkla görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital teknolojinin her geçen gün yaşamın her alanında kendisine çok daha etkin bir şekilde yer edinmeye başlaması ile birlikte internet ortamı üzerinde oldukça geniş kapsamlara ulaşan bir dijital hizmet çeşitliliği oluşturuldu. Özellikle de kamu personelleri internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde Maliye Bakanlığı tarafından kendisine sunulan e-bordro uygulamasını kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern mobil teknolojilerinin en hızlı şekilde gelişimi ile birlikte insanların yaşamlarının her alanında nerede olursa olsunlar internet erişimi sağlayabiliyor olması elektronik ortam üzerinde yer alan özel veya resmi dijital hizmet uygulamalarını, ihtiyaç duyduğu her noktada kullanabilme imkanına sahip olabilmesini sağlıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarının özel sektör tarafından olduğu gibi kamu kurumları tarafından da en etkin bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte kamu alanında da çok önemli dijital işlem kolaylıklarından ve fırsatlarından yararlanılabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan ve sadece kamu personelleri tarafından kullanılabilen e-bordro isimli uygulama ile birlikte kamu personellerinin maaş bordrolarını internet ortamından öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün online e-bordro uygulaması sadece kamu personellerine yönelik olarak maaş bordrosu bilgisi sunduğundan özel sektör çalışanları tarafından bu dijital hizmet uygulaması kullanılamıyor. Günün her saatinde internet erişimi olan her noktadan yaşamın pek çok alanında gereksinim duyulabilen maaş bordrosunu yıl ve ay bilgisini seçerek öğrenebilme şansı bulunuyor. Ancak kamu personellerinin internet üzerinde yer alan e-bordro uygulamasını kullanabilmeleri için kişisel bilgilerin güvenliğinin sağlanması gereğince öncelikli olarak sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulama yapmaları gerekiyor.

Kamu personelleri, internet erişimi sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından kendisinin hizmetine sunulmuş olan online e-bordro uygulamasını kullanabiliyor. E-Devlet sistemine bu şekilde giriş yapan kamu personelleri Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet sistemi üzerindeki e-hizmetler sayfasında yer alan e-bordro hizmeti ekranından istenen yıl/ay dönemine ait olan maaş bordrosunu tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebiliyor. Böylelikle kamu personellerinin devlet işlemlerinden bankacılık işlemlerine kadar pek çok alanda gereksinim duyabildikleri maaş bordrosu bilgisine kolayca ulaşabilmesi mümkün oluyor.