Gündem E-bordro hizmetinden kimler yararlanabiliyor?

E-bordro hizmetinden kimler yararlanabiliyor?

30.07.2016 - 23:59 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ile Türkiye’de maaş bordroları internetten de kontrol ediliyor. Tüm kamu personelleri artık internetten Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ile kolaylıkla öğrenebiliyor. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması ile kamu personelleri güncel ve geçmiş dönem maaş bordrolarını inceleyebiliyor.

E-bordro hizmetinden kimler yararlanabiliyor

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte insanların günlük yaşamlarının her alanında kedisine en önemli çözüm fırsatlarını sunmakta olan internet altyapısını yoğun şekilde kullanıyor. Bu kapsamda Türkiye’de kamu kurumları tarafından da elektronik ortam üzerinde etkin bir hizmet ağı oluşturularak, vatandaşın sadece dakikalar içerisinde en güncel kamu bilgilerine ulaşabilmesine veya pek çok resmi kamu işlemini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kamu kurumları tarafından paylaşılan dijital hizmet uygulamaları yoğun şekilde vatandaşın ilgisiyle karşılaşırken bu alanda Maliye Bakanlığı’nı e-bordro uygulaması ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar elektronik ortama erişim sağlayabildiği her noktada internet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasını yoğun şekilde kullanıyor. Özellikle de tüm Türkiye’deki her bir kamu kurumunda görev alan her bir devlet personeli için dijital platform üzerinde hizmete açılmış olan bir dijital hizmet uygulaması olan e-bordro uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Kamu personelleri devlet kurumlarında görev almalarından dolayı her ay başında almaya hak kazandıkları memur maaşlarının ayrıntılı dökümlerini maaş bordrosu aracılığı ile öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Zaten Türkiye’de devlet hizmet yapısı gereğince çalışanların maaşlarına ilişkin olarak hazırlanması ve çalışanlara verilmesi gereken maaş bordrosu üzerinde tüm maaş bilgilerinin ayrıntılı dökümleri yer alıyor. Türkiye’de devlet kurumların bu şekilde internet teknolojilerini en aktif şekilde kullanmaya başlaması ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde en güncel kamu bilgilerine erişim imkanına sahip olabildiği gibi pek çok kamu işlemini de sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Kamu çalışanlarının memur maaşları için düzenlenen maaş bordroları içerisinde de aldıkları net maaş tutarı, brüt maaş tutarı, kesintiler, ikramiyeler ve sigorta prim ödemeleri gibi tüm ayrıntılar yer alıyor. Bu sayede çalışanların aldıkları maaşların ayrıntılı dökümü hakkında bilgi sahibi olabilmesi sağlanıyor. Maliye Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-bordro uygulaması ile vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde maaş bordrolarının ayrıntılı dökümlerini internet ortamı üzerinden öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde hizmete açmış olduğu e-bordro uygulaması özellikle de kamu personellerinin ayrıntılı bilgilerini tüm detayları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı olduğundan tüm kam personelleri tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alna Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması sadece devlet kurumlarında görev alan kamu personellerine yönelik olarak hizmet veriyor. Bu yüzden de dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması SSK ve Bağkur sigortası mükellefleri tarafından kullanılabiliyor. Güncel aya ait olan maaş bordrosunun görüntülenebilmekte olduğu Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden bir önceki aya ait veya çok daha öncesinden bir aya ait olan maaş bordrosunu kolaylıkla görüntüleyebilme fırsatını yakalıyor. Maliye Bakanlığı’nın en yeni dijital hizmet uygulamasını elektronik ortam üzerinde e-Devlet sistemi aracılığı ile kullanabilme şansına sahip olabiliyor.