Gündem E-bordro hizmetini kullanan kişiler maaş dökümüne internetten ulaşabiliyor!

E-bordro hizmetini kullanan kişiler maaş dökümüne internetten ulaşabiliyor!

20.09.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro uygulamasından maaş bordroları online olarak görülebiliyor. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personeller tarafından kullanılabiliyor. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulamasında en güncel ayın memur maaşı bordrosu da görülebiliyor.

E-bordro hizmetini kullanan kişiler maaş dökümüne internetten ulaşabiliyor

Türkiye’de internet altyapısı her geçen gün günlük yaşamın merkezinde kendisine daha sıkı bir şekilde yer bulmaya başladı. Özellikle 2000’li yılların ortalarından itibaren Türkiye’de aktif şekilde kullanılmaya başlanan internet, mobil akıllı cihazların insanların yaşamlarında önemli bir yer edinmeye başlaması ile birlikte oldukça yoğun kullanım oranlarına ulaştı. Bu durum Türkiye’de internetin günlük yaşantı içerisinde son derece aktif şekilde kullanılmasına neden olurken kurumsal ve kamu alanlarında da internetin etkin biçimde kullanılmasını sağlıyor. Özellikle Maliye Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması ile insanların maaş bordrolarını da internetten görebilmeleri sağlanıyor. Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunulan kamu hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern koşullara ulaştırılabilmesini sağlamak amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısı bu şekilde yoğun olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda kamu kurum ve kuruluşları arasında oldukça popüler hale gelen dijital kamu hizmet uygulaması anlayışını en etkin şekilde uygulayan başlıca kamu kurumlarından birisi olan Maliye Bakanlığı’nın internet ortamı üzerinde yer alan e-bordro uygulaması çalışanlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojisi sayesinde artık insanların nerede olursa olsun internet ortamı hizmetlerine hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması nedeni ile Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde e-bordro isimli bu online maaş bordrosu uygulaması hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de özel sektör çalışanlarının ve kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan vatandaşların her ay aldıkları maaşa ilişkin olarak ayrıntılı bilgilendirmelerin yapılabilmesini sağlayan maaş bordrosunun düzenlenmesi yasa gereğince zorunludur. Bu yüzden Türkiye’de hem özel sektör çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerine hem de kamu kurum ve kuruluşu çalışanları Emekli Sandığı mükelleflerine Maliye Bakanlığı tarafından her ay aldıkları maaşlarına ilişkin olarak maaş bordrosu düzenleniyor. Bu aşamada Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan e-bordro uygulaması ile her ay alınan maaşa ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrosunun en güncel ayınki de dahil olmak üzere internetten de görülebilmesi sağlanıyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması ise sadece kamu personelleri tarafından kullanılabiliyor. Bu yüzden özel sektör çalışanları tarafından internet ortamında maaş bordrosu görüntülenebilmesi şu an için mümkün değil. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personelleri internete erişim sağlayabildikleri her yerde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde kendilerine sunulan e-bordro uygulamasından en güncel aya ait olan memur maaşının dahi bordrosunu görebilme şansına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinde kamu çalışanları ay ve yıl seçimi yaparak geçmiş dönemlere ait olan maaş bordrolarını da ayrıntıları ile birlikte görebilme şansına sahip olabiliyor.