Gündem E-bordro ile güncel maaş bordrolarınızı inceleyebilirsiniz!

E-bordro ile güncel maaş bordrolarınızı inceleyebilirsiniz!

19.08.2016 - 09:33 | Son Güncellenme:

Kamu çalışanları artık internetten kolaylıkla güncel maaş bordrolarını e-bordro uygulamasından görebiliyor. Memur maaş bordrolarını Maliye Bakanlığı’nın resmi hizmet ekranı e-bordro uygulamasından kolaylıkla öğrenilebiliyor. Geçmiş dönem maaş bordroları da yine e-bordro uygulamasından görülebiliyor.

E-bordro ile güncel maaş bordrolarınızı inceleyebilirsiniz

21.yüzyıl teknolojisinin ulaşmış olduğu ileri nesil seviye, internet ve akıllı cihazların dünyanın her yerinde toplumların yaşantısı içerisinde önemli bir yer edinmesine yol açıyor. Günümüzde artık devletlerin dahi sanal yapıyı aktif biçimde kullanmaya başlaması ile birlikte vatandaşın bireysel yaşantısı içerisinde aktif şekilde kullandığı interneti, kamu işlemlerinde de yasal statüye sahip olacak biçimde kullanabilmesi konusunda kamu kurumlarının dijital hizmet uygulamaları aracılığı ile önemli bir fırsat sunuluyor. Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet sunan her bir devlet kurumuna ait bir dijital hizmet uygulamasını sanal platform üzerinde bulabilmek mümkündür. Türkiye’de devlet kurumları arasında interneti aktif şekilde kullanarak vatandaşa önemli avantajlar yaratan kurumlardan birisi pozisyonunda bulunan Maliye Bakanlığı’nın internetteki en popüler dijital hizmet uygulaması kesinlikle e-bordro isimli uygulama ekranıdır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maliye Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen ve hizmete açılan bu e-bordro isimli uygulama ekranı sayesinde bakanlığın kamu çalışanlarına her ay fiziki olarak gönderdiği maaş bordrosunu sanal ortama taşıyor. Bu uygulama ile birlikte tüm Türkiye’de herhangi bir devlet kurumunda görev alan bir personelin, her ay aldığı memur maaşına ilişkin olarak düzenlenmesi ve kendisine verilmesi yasal zorunluluk taşıyan maaş bordrosunu, internetten de beklemeden kolayca inceleyebilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Devlet memurlarının her ay aldıkları memur maaşları üzerindeki her bir işlemin ve dolayısı ile rakamın ayrıntılı olarak yer aldığı e-bordro isimli uygulama sayesinde tüm kamu çalışanlarının maaşı aldıkları ayda maaşı üzerinde gerçekleşen tüm işlemleri ayrıntılı olarak görebilme imkanına sahip olabiliyor. Üstelik internet ortamı üzerinden maaş bordrosunun görülebiliyor olması kamu çalışanlarına hem zaman tasarrufu sağlıyor hem de memur maaşlarının bordrolarını istediği her zaman görebilme şansına sahip olmasını sağlıyor.

Kamu çalışanlarına yönelik olarak elektronik ortam üzerinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan bu e-bordro isimli uygulama, resmi bir uygulama olduğundan maaş bordrosuna ilişkin olarak paylaşmış olduğu tüm bilgiler resmiyet taşıyor. Böylelikle artık kamu çalışanları resmi olarak adına o ay için almış olduğu memur maaşına istinaden düzenlenen maaş bordrosunun fiziki olarak kendisine ulaşmasını beklemeden, oluşturulur, oluşturulmaz internet üzerinden inceleyebilme şansına sahip olabiliyor. Kamu çalışanlarının pek çok işleminde gerekli olan başlıca evrak veya bilgilerden birisi olması nedeni ile de Maliye Bakanlığı tarafından sunulan sanal maaş bordrosu uygulaması e-bordro uygulama ekranının oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

İnternet ortamında yer alan her bir devlet kurumu hizmetini tek bir çatı altında bir araya toplayan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin ‘e-hizmetler’ kategorisinden ulaşabildiği Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden daha önceki aylara ait olan maaş bordroları da görüntülenebildiğinden ay ve yıl seçiminin yapılması gerekiyor. Böylelikle istenen döneme ait olan maaş bordrosu internetten görüntülenebiliyor. İnternette kamu çalışanlarının e-bordro uygulamasını kullanabilmeleri için önce e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

Yazarlar