Gündem E-bordro ile internetten maaş dökümünü inceleyin!

E-bordro ile internetten maaş dökümünü inceleyin!

18.07.2016 - 08:52 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmetinin aktif hale geldikten sonra maaş dökümünü incelemek kolay hale geldi. Devlete ait sorgulama sistemi üzerinden E-bordro hizmeti kullanılabiliyor. E-bordro hizmetinden ancak devlet memurları yararlanabiliyor.

E-bordro ile internetten maaş dökümünü inceleyin

Online sistemlerin hayatımızın odak noktasına yerleşmesi sonucunda vatandaşlar resmi işlemlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahiptir. Çünkü online sistemler vatandaşların yerel şubeler üzerinde kaybetmiş oldukları zamanın telafisi olarak görülmektedir. Online sistemler üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemler şubeler üzerinde olduğu gibi sıra beklemeden basit ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesi sonucunda vatandaşlara daha kolay bir hizmet sunmaktadır. Ülkemizde varlık gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının hepsinin bir tane resmi internet siteleri mevcuttur. Bu kamu kurum ve kuruluşlarının internet siteleri ülkemizin resmi internet sitesi altında toplanmaktadır. e Devlet adı altında hizmet veren ülkemizin resmi internet sitesi kamu kurum ve kuruluşlarının sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak basit bir şekilde resmi işlemlerinizi gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e Devlet sistemi ülkemizin resmi internet sitesi olduğu için her vatandaşın bir tane üyelik hakkı vardır. Bu üyelik işlemleri de T.C. kimlik numarası üzerinden geçekleşmektedir. e Devlet üyeliği kimi vatandaşlar için zor bir durum olarak gözlemlenmektedir. Ancak e Devlet üyeliği oldukça basit bir şekilde gerçekleşmektedir. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem kimlik belgeniz ile herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi 2 TL karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı ilgili alanlara girmeniz halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizi tanımak ve resmi işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirmek adına sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Ayrıca sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirerek e Devlet sistemi tarafından güvenliğiniz arttırılmış olacaktır. e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra bu işlemleri de gerçekleştirdiğiniz takdirde e Devlet sisteminiz resmi işlemler için hazır hale gelecektir.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de e Bordro işlemidir. e Bordro işlemini vatandaşlardan en çok banka kuruluşları talep etmektedir. Bunun sebebi de kişilerin banka kuruluşlarından talep etmiş oldukları finansal desteğin geri ödenmesi sonucunda kişilerin zorluk yaşayıp yaşamayacağı hakkında bilgi sahibi olmak içindir. Çünkü e Bordro işlemi kişinin ne kadar sürede ne kadar maaş aldığını kanıtlayan resmi belgedir. e Bordro işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sayfası üzerinde bulunan arama sekmesine e Bordro yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden basit bir şekilde e Bordro işleminizi yapabilirsiniz. Sizde e Bordro işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız hemen e Devlet sistemine giriş yaparak internet üzerinden basit bir şekilde e bordro işleminizi yapabilirsiniz.