Gündem E-bordro ile internetten memurlara ait maaş döküm belgesi!

E-bordro ile internetten memurlara ait maaş döküm belgesi!

30.06.2016 - 10:34 | Son Güncellenme:

E-bordo hizmetinden yararlanan memurlar, maaşlarına ait bilgileri kolayca edinebiliyor. E-bordro üzerinde maaştan yapılan kesintiler ayrıntılı olarak gösterilmektedir. E-bordro hizmetinden ancak devlet memurları yararlanabilmektedir.

E-bordro ile internetten memurlara ait maaş döküm belgesi

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerimizin yanında bir de vatandaşlar olarak bizler öğrencilik yıllarımızı iyi değerlendirmek adına lisans eğitimi için sonrasında da daha iyi eğitim alabilmek için gösterilmiş olan çeşitli alanlarda kendimizi geliştirmeye çalışırız. Kendimizi geliştirip en iyi alanlarda meslek sahibi olmak için küçük yaşlardan itibaren çalışırız. Bu çalışma hayatında da bizler belirli bir maaş karşılığında işimizi yaparız. Eğer devlet kurumlarına bağlı olarak hizmet veren kurumlarda çalışırsak bizler düzenli olarak bir ayın belirli zamanında maaşlarımızı alır. Fakat diğer özel kuruluşlarda bu geçerli değildir. Farklı kurumlarında kendilerine özel oluşturmuş olduğu bir maaş ödeme zamanlar vardır. Ancak devlet kurumlarında çalışan vatandaşlarına aynı zamanda gerçekleştirilen bazı maaş tekniklerinin içerisinde maaş bilgilerinin saklanması yoktur.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maaş bilgileri adına düzenlenmiş olan bazı sistemlerden yararlanabilmek için vatandaşların sağlamış olduğu bazı kolaylıklar vardır. Her vatandaşın maaş bilgisinin bulunduğu belgeler sadece devlet kurumlarında çalışanlar için geçerlidir. Diğer özel kuruluşlar da ve kurumlarda çalışan vatandaşların bu şekilde maaş bilgileri bulunur. Hatta maaş bilgilerimizin bulunduğu bu belgelere verilen isim bordrodur. Bu bordrolar adına düzenlenen sistem vatandaşların herhangi bir akıllarına takılan soru olduğunda bunları yanıtlamak içindir. Çünkü bunun dışında vatandaşların bildirmek istedikleri bazı maaş bilgisi var ise bunun için kişilerin yapması gereken bazı bordro sorgulama işlemleri vardır. Bu maaş bilgilerinin bulunduğu belgelere ulaşabilmek için de vatandaşların çeşitli yollardan geçmeleri gerekir. Fakat bordro dosyalarını açtırmakta sizlerin bildiği gibi kolay bir iş değildir. En azından bir saatiniz burada maaş bilgileriniz için gerekir. Bordro adını alan ve de vatandaşlara evlerinden hizmet veren çeşitli alanlarda ki bu hizmetlerden bizler ne zaman istersek kolay bir şekilde hizmet alabiliriz.

E-bordro adında düzenlenen sistemlerden ne zaman istersek kolay bir şekilde yararlanabiliriz. Artık maaş bilgileri konusunda merak etiğimiz her türlü bilgiye bizler daha kısa bir sürede ama daha kolay bir şekilde ulaşabiliriz. Maaşlarını alan vatandaşlar da bazı zamanlarda bu maaşlarında bazı eksiklikler meydana gelebilir. Aynı zamanda da bu maaşlarında bazı kesintiler meydana gelebilir. Vatandaşlar da maaşlarının neden eksik geldiğini öğrenebilmek için başvurmaları gereken noktalardan biri de bu e-bordrodur. Bu e-bordro sisteminden yararlanmak için ise interneti kullanabilirler. İnternet üzerinde yer alan e-Devlet uygulamasının içerisinde ise bu e-bordro işlemi mevcuttur. E-Devlet şifresi almak için PTT merkez şube binasına gitmeleri gerekir. Sonrasında bu binaya gittiklerinde görevli kişiye nüfus cüzdanlarını ve 2 TL olan işlem ücretini takdim ettikten sonra e-Devlet sistemine girebilmek için şifrelerini alırlar. Bu şifre ile e-Devlet sistemine giriş yapabilirler. Hemen sonrasında da vatandaşlar oldukça kolay bir şekilde e-bordro işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. E-bordro işlemi aynı zamanda sürekli olarak hizmet veren bir düzendir. Herkes kolaylıkla bu alandan hizmet alabilir.