Gündem E-bordro ile maaşınızda gerçekleşen kesintileri takip edin!

E-bordro ile maaşınızda gerçekleşen kesintileri takip edin!

15.05.2016 - 10:18 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti internet üzerinden sunulmaktadır. E-bordro hizmeti ile devlet memurları maaşlarına ilişkin ayrıntılı bilgiye sahip olurlar. E-bordro hizmetinin detayları haberimizde!

E-bordro ile maaşınızda gerçekleşen kesintileri takip edin

E-Bordro Nedir, Ne İşe Yarar?

Haberin Devamı

Bordro, devlet çalışanlarının maaş girdi çıktılarının, maaşından varsa herhangi bir kesintinin olup olmadığını görüp, maaş hareketlerini görüp takip edebilmeniz için oluşturulmuş olan bir belgedir. Bu belge için daha önceki yıllarda oldukça uzun süren sıraları beklememiz gerekmekteydi. Ancak günümüzün ileri teknolojisi sayesinde yapılması kolaylaşan işlemler arasına girmiştir. İnternet sistemi üzerinden yapabildiğimiz bordro alma işlemine E-Bordro denmiştir. Bu işlem devlet dairelerinden aldığımız bordrolarla aynı özelliği göstermektedir. Tek farkı bizim için daha kolay bir yoldan yapılmış olmasıdır. Daha önceki yıllarda devlet dairesi kurum ve kuruluşlarında oluşan yoğun sıralar nedeni ile oluşturulmuş olan bu uygulama sayesinde artık bordro alma işlemimizi internet üzerinden hiçbir yere gidip, hiçbir yere telefon etmeden dakikalar içerisinde yapabiliyoruz. Bu belgeyi daha önceden internet üzerinden alabilmeniz mümkün değildi. Ancak yazımızda da belirtmiş olduğumuz gibi vatandaşların sıra beklemelerine ve yoğunluğa son verip, ortadan kaldırmak amacıyla internet uygulaması kullanımına başlanmıştır. İnternet uygulamasının oldukça işe yaradığı bilinmektedir. Artık uzun süre beklenen kuyruklar son bulmuştur.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden bordro alabildiğiniz resmi sitenin ismi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 farklı kuruma ait devlet dairesi işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür. Ancak E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir. Şifreli bir sistem olduğu için de oldukça güvenli bir sistemdir. Sistem üzerinden kimlik bilgileriniz kullanıldığı için korumaya ihtiyaç duymaktadır. Eğer bir E-Devlet şifresine sahip değilseniz, E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğiniz hakkındaki gerekli bilgileri yazımızın devamında sizler ile paylaşmış bulunmaktayız. E-Bordro işlemini yapabilmek için ilk olarak E-Devlet şifrenizi bir PTT şubesinden almanız gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi size yakın veya uza herhangi bir postane şubesinden yani PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ile şifre alma başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzun ardından kimlik bilgileriniz ile size ait bir E-Devlet şifresi oluşturulacaktır. Kimlik bilgileriniz ile alacağınız E-Devlet şifresi için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödedikten sonra size özel E-Devlet şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Aldığınız bu şifre size özeldir. Kimlik bilgileriniz ile oluşturulan bu şifre ile sistem üzerinden başka biri adına sorgulama işlemi veya herhangi bir işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Denemeyiniz. Şifrenizi aldıktan sonra veya zaten bir E-Devlet şifreniz bulunuyorsa bordro alma işleminizi yapabilmek için E-Devlet sisteminin E-Bordro ile ilgili olan sekmesini açarak işleme başlamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Sonrasında karşınıza açılacak olan kimlik doğrulama sayfasındaki boş alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak doldurmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi yazıp, doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden E-Bordro öğrenme işleminizi tamamlamış olacaksınız. Açılacak olan sayfa üzerinde bordronuz bulunmaktadır.

Yazarlar