Gündem E-Bordro KBS üzerinden sorgulama yapılır mı?

E-Bordro KBS üzerinden sorgulama yapılır mı?

04.05.2016 - 11:42 | Son Güncellenme:

E-Bordro sorgulamınızı E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-Bordro maaş belgeleme işlemidir. E-Bordro sorgulamanızı nasıl yapacağınızı ve detaylarını haberimizden alabilirsiniz.

E-Bordro KBS üzerinden sorgulama yapılır mı

Teknoloji çağında yaşıyoruz. Günümüzde git gide ilerleyen teknoloji sayesinde her türlü işlemi daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Yeni oluşturulan sistemler, makineler ve aletler sayesinde insan gücü kullanımının minimuma dönüştüğü bu zamanda artık her şey daha kolay bir hale gelmiştir. Günümüzün en büyük bilgi kaynağı olarak kabul edilen internet üzerinden birçok işlem yapabilmekteyiz. Devlet dairesi işlemleri de dahil olmak üzere birçok işlem yapılabilen internet üzerinden, bu yazımızda sizden için E-Bordro nasıl alınır onu anlatmış bulunmaktayız.
E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilen E-Bordro işlemi oldukça kolay bir işlemdir. İnternet sistemi üzerinden birçok devlet dairesi işlemini yapabildiğimiz E-Devlet resmi sitesi üzerinden, herhangi bir yere gitmeden, bir yere telefon etmeden oturduğunuz yerden dakikalar içerisinde kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden kişisel kimlik bilgileriniz kullanılarak işlem yapıldığı için koruma gerektiren bir sistemdir. Bu koruma da her kullanıcının kendisine ait bir şifresinin olması ile sağlanmaktadır. Şifre olmadan sistem üzerinden E-Bordro almak mümkün değildir. Şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğinizi yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

· E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

· EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Şifrenizi alabilmek için herhangi bir postane şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda kimlik bilgilerinizin kullanılarak sizin için bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi 2 TL işlem ücreti ödeyerek teslim alabilirsiniz. Şifre hakkında bilmeniz gereken üç şey vardır. Bunlardan ilki size ait kimlik bilgileri ile oluşturulmuş olduğu için bu şifre ile başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle denemenizi tavsiye etmiyoruz. Bilmeniz gereken diğer bir şey ise almış olduğunuz bu şifrenin geçici olduğudur. Şifrenizi kalıcı hale getirebilmek için sisteme yaptığınız ilk girişte karşınıza çıkacak olan şifre değiştirme işlemini yapmanız gerekmektedir. Kendinize ait bir şifre oluşturduğunuzda bu şifre sizin için kalıcı şifre olmuş olacaktır. Bilmeniz gereken son şey ise şifrenizi unutmanız durumunda şifreyi internet yolu ile öğrenmenizin mümkün olmadığıdır. Şifrenizi tekrar almak için postaneye giderek şifrenizi unuttuğunuzu belirtmeniz gerekmektedir ve bu işlem ücreti 10 TL’dir. Bu nedenle şifrenizi bir yere yazmanızı öneririz.

Haberin Devamı

Şifrenizi aldıktan sonra E-Bordro alma işleminizi yapabilmek için ilk olarak E-Devlet resmi sitesine gidiniz. Daha sonra E-Devlet sitesi üzerinde E-Bordro ile ilgili olan kısmı site içi arama motoruna yazarak bulunuz. E-Bordro uygulama sayfasına ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle kimlik doğrulama işlemini yapabilmeniz için kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama işlemini yapabilmek için sayfa üzerindeki ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi ilgili yerlere doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan yeni sayfa üzerinden E-Bordro bilgilerinizi görebilirsiniz. Sayfayı yazdırmak isterseniz yazdır butonuna tıklayarak belgenizi alabilirsiniz.