Gündem E bordro maaş sorgulama nasıl yapılır?

E bordro maaş sorgulama nasıl yapılır?

01.05.2018 - 14:39 | Son Güncellenme:

Çalışanlar, bordroları ve maaş bilgileri sayesinde maaşlarındaki hareketleri rahatlıkla izleyebiliyor. Böylelikle maaş kesintilerini ve bu kesintilerin nedenlerini takip edebiliyor. Ancak kişiler her ay bordro bilgilerine ulaşmak için oldukça zorlanmaktadır.

E bordro maaş sorgulama nasıl yapılır

Bu gibi hususlar göz önünde bulundurulduğunda bordro bilgilerine bireylerin rahatlıkla ulaşabilmesi oldukça elzem bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

E-Devlet yine bir kolaylığa imza atıyor

E-Devlette gerekli olan birçok resmi belgeye ulaşım sağlanabilmektedir. Örneğin diplomanızın gerektiği bir durumda e-Devlet şifrenizle e-Devlete girerek sistem üzerinden e-Devlet imzalı diploma belgenizin çıkışını yapmanız mümkün. Bunun gibi birçok devlet kapısı resmi belge uygulamasını bünyesi altında toplayan e-Devlet bordro ve maaş sorgusu işlemini de bünyesine aldı. Daha önce kişiler maliye bakanlığına giderek veya maliye bakanlığı internet sitesinde istenen bilgileri girdikten sonra bu bilgilere ulaşabilirken artık sadece e-Devlete e-Devlet şifreleri ve TC kimlik numaralarını girerek ulaşabilecekler.

Bordro bilgilerine ulaşmak artık hayal değil

Daha önceleri kişilerin bordro ve maaş bilgilerine ulaşmaları oldukça zor işlemler gerektiren bir durumdu. Fakat artık e-Devlet sistemi sayesinde kişiler bordro ve maaş bilgilerine bir tık kadar uzaktalar. Sistem üzerinden giriş yaparak birçok bilgi ve belgeyi sorgulayabilecekleri gibi bu sistem üzerinden maaş ve bordro sorgulamasında da bulunabilirler. Bunun dışında e-Devlet sistemi üzerinden sigorta durumlarını, üzerlerine açılmış bir dava olup olmadığını, isimlerine kayıtlı hangi operatörde hangi numaralı hatların açık olduğunu görüntüleyebilirler.

Haberin Devamı

E-Devlette bordro bilgileri nasıl sorgulanır?

· Öncelikle e-Devlet sistemine girilir.

· E-Devlet sayfasında istenen bilgiler sisteme yazılır. (TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi)

· Daha sonra e-Devlet kapısına girilir. Burada kişi dilerse arama çubuğuna bordro ve maaş bilgileri yazarak, dilerse de maliye bakanlığı alt sekmesine girerek maaş ve bordro bilgilerine ulaşabilir.