Gündem E-bordro nedir?

E-bordro nedir?

08.07.2016 - 09:11 | Son Güncellenme:

E-bordro, maaş dökümünü internet üzerinden gösteren elektronik ortam uygulamasıdır. E-bordro hizmetinden devlet memurları yararlanabilmektedir. E-bordro hizmeti ile maaşınızda meydana gelen tüm değişimleri görebilmek mümkündür.

E-bordro nedir

Bordro, devlet çalışanlarının yani memurların; maaş girdi ve çıktılarının, maaşı üzerinde herhangi bir kesintinin olup olmadığını görüp, maaş hareketlerini takip edebilmesi için oluşturulmuş olan bir belgedir. Daha önceki yıllarda bordro belgesini alabilmek için devlet dairesi kuruluşlarında uzun bir süre işlem sırası beklememiz gerekmekteydi. Yazımızın devamında bu işlemi internet üzerinden nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız. Bildiğiniz üzere internet üzerinden devlet dairesi işlemleri yapabiliyoruz. Bu işlemlere bordro alma işlemi yani E-Bordro işlemi de dahildir.
E-Bordro alma işlemini yapacağınız resmi site E-Devlet resmi internet sistemidir. E-Devlet sistemi şifreli bir sistem olduğu için oldukça güvenli bir sistemdir. Eğer bir E-Devlet şifresine sahip değilseniz, E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğiniz hakkındaki gerekli bilgileri yazımızın devamında sizler ile paylaşmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet şifrenizi size yakın veya uzak fark etmeksizin herhangi bir postane şubesinden yani PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ile şifre alma başvurusu yaparak, almanız gerekmektedir. Kimlik bilgileriniz ile alacağınız E-Devlet şifresi için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödedikten sonra size özel E-Devlet şifresiniz kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Aldığınız bu şifre size özeldir. Kimlik bilgileriniz ile oluşturulan bu şifre ile sistem üzerinden başka biri adına sorgulama işlemi veya herhangi bir işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Denemenizi ve şifrenizi kimseye vermenizi tavsiye etmiyoruz. Şifrenizi unutmanız durumunda neler yapabileceğinizi de kısaca sizler için anlatalım. Şifrenizi unutma durumunda yapabileceğiniz birbirinden farklı 2 işlem vardır. Birincisi “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklayıp, kimlik bilgilerini doğrulayarak yapacağınız işlem; ikincisi ise tekrar bir PTT şubesine gidip başvuruda bulunmanız gereken işlemdir. Başvurunuzun sonunda 4 TL işlem ücreti ödeyip yeni bir şifre alabilirsiniz.
Şifre alma işleminizi tamamladıktan sonra veya zaten bir E-Devlet şifreniz varsa; E-Devlet sisteminin E-Bordro ile ilgili olan sekmesini açarak işleme başlamanız gerekmektedir. İşleme başlamak için ilk olarak açılacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Sonrasında karşınıza çıkacak olan kimlik doğrulama sayfasındaki boş alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi yazıp, kontrol ettikten sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden E-Bordro öğrenme işleminizi tamamlamış olacaksınız.
Ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden yapmış olduğunuz işlemler resmi işlem olarak kabul edilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 adet kuruma ait birden fazla işlemi yapabilmeniz mümkündür. Bordro alma işleminizi yaptıktan sonra bilgisayarınızdan çıktı olarak alabilmeniz mümkündür. E-Devlet sistemi üzerinde yapmış olduğunuz bütün işlemlerin çıktı olarak belgesini alabilirsiniz. Bu belgeler üzerinde bulunan barkodlar sayesinde vereceğiniz kurumlar tarafınca sorgulaması ve takibi yapılabilmektedir. Bu nedenle resmi evrak olarak kullanılabilmektedir.