Gündem E-Bordro memur maaşı sorgulama ekranı!

E-Bordro memur maaşı sorgulama ekranı!

14.04.2016 - 09:23 | Son Güncellenme:

E-Bordro artık Muhasebat Genel Müdürlüğü üzerinden yapılmıyor. Memur maaşlarını sorgulamak ve E-Bordro çıktısı almak için E-Devlet sistemini kullanmanız gerekiyor. Peki E-Devlet’ten E-Bordro nasıl alınıyor? Cevabı haberimizde.

E-Bordro memur maaşı sorgulama ekranı

E-Devlet şifreniz ile beraber www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak E-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra ise orada yer alan E-Hizmetler bölümünde bulunan E-Bordro Hizmeti sekmesine tıklamanız gerekir. Devlet kuruluşları da bu değişime düzenli bir şekilde ayak uydurmak ve yeniden yapılanmaya gitme durumunda kalmışlardır. Her geçen gün yeni bir işlem için daha internet üzerinden gerçekleştirmek mümkün hale gelmektedir. E-Bordro’da bu şekildedir. Kamu kuruluşlarında zaman içerisinde işlemleri hızlandıran E-Devlet sisteminden teknoloji geliştikçe sonra şimdi ise devlet memurları için E-Bordro uygulaması hizmete sunulmuştur.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet her geçen zaman hayatımızda biraz daha fazla yer alması ile birlikte, daha önceden oluşan uzun kuyrukları bekleyerek, çok ciddi zaman israfı yaparak aynı zamanda da sıkıntı günler geçirerek sizler de çok sayıda işlem konusunda sorunlar yaşamış olabilirsiniz. Ama artık, oturduğumuz yerden çok kolay bir şekilde dakikalar içerisinde E-Bordro sorgulamasını gerçekleştirebiliyoruz.

Peki, nedir bu E-Bordro hakkında biraz bilgi almak, öğrenmek ve ne işe yarar hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Açıklamaların hepsi ve daha fazlasını öğrenmek için yazımızın devamını takip edin. İlk olarak bordro kelime olarak bir hesabın işlemler sonrasında sonucunu gösteren ayrıntılı belge olarak bir anlam taşımaktadır. Sizlerde E-Bordro uygulamasından takip edebilirsiniz. Maaş karşılığının ayrıntılı bir dökümü anlamında da sizler kullanabiliriz. Başına sonradan gelen e harfi ise her kelime gibi internet üzerinden yapıldığı yani gerçekleştirilebilen bir anlamı taşımaktadır. Yani kısaca E-Bordro internet üzerinden kontrol edilebilen ve bakılabilen maaş dökümünüzü kolay bir şekilde öğrenmeye yarayan bir sistemdir diyebiliriz.

Haberin Devamı

E-Bordro ile beraber sadece o ayki maaş dökümünü değil aynı zamanda da bir önceki ayın maaş dökümünü de çok ayrıntılı bir şekilde sizlere sunmaktadır. E-Bordro ile beraber 2 aylık maaş dökümünüzü sizler ayrıntılı bir şekilde inceleyebilmeniz mümkündür. Aynı zamanda da maaş dökümünüzü bakmanın E-Bordro sistemi üzerinden sorgulaman da iki tane yolu vardır. Açılan sayfada ise sizden istenilen bilgileri düzen içerisinde doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan hemen sonra E Bordro maaş sorgulama işleminizi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E Bordro’ya giriş şifrenizi ise herhangi bir PTT şubesinden kolaylıkla 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Site üzerinden öğretmenler için maaş sorgulaması da yapılmaktadır. Bu yüzden öğretmenler ya da MEB çalışanları bu alana girecekleri Mebsis numaralarını alana yazarak SAY2000İ sistemi üstünden kolaylıkla E Bordro maaş sorgulama işlemlerinin yapmalıdırlar. Aynı zamanda da memuriyet/kurum sicil numarasının say2000i numarası ile emekli sicil numarası sistemine girilmemesi ya da hatalı girilmesi nedeni ile maaş bordrolarını alamayıp sonucunda ise hata mesajı alan personellerin yapması gerekenler. İlk olarak öncelikle kurum muhasebelerinden yardım istemelilerdir. Muhasebeci bilgileriniz eksik ya da yanlış girildi ise düzeltmelidir. Öğretmenlere ya da MEB personellerine ait olan sicil numarası yerine ise Mebsis numarası verilmektedir.