Gündem E-bordro uygulaması ile devlet memurları kolaylıkla maaş takibi yapabiliyor!

E-bordro uygulaması ile devlet memurları kolaylıkla maaş takibi yapabiliyor!

09.11.2016 - 10:46 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması internette ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Resmi bir Maliye Bakanlığı dijital uygulaması olan e-bordro uygulaması sadece kamu personellerine hizmet veriyor. E-Bordro isimli uygulama internette sadece e-Devlet portalından kullanılabiliyor.

E-bordro uygulaması ile devlet memurları kolaylıkla maaş takibi yapabiliyor

Türkiye’de yaygınlaşan akıllı cihaz kullanımı ile birlikte hayatın her alanına giren itnerent, kamu hizmetlerinde de etkin bir rol üstleniyor. Son yıllarda devlet kurumlarının vatandaşa daha iyi, daha modern ve daha sağlıklı koşullarda çerçevesinde kamu hizmeti ulaştırabilmek ve aynı zamanda da kamu kurumlarındaki iş yükünü önemli ölçüde azaltabilmek amacı ile internet hizmetlerine yoğpun bir eğilim gösterdiği görülüyor. Kamu kurumlarının her alanındaki hizmetinde dijital hizmet alternatiflerini görebilmek mümkündür. Maliye Bakanlığı’nın kamu personellerine yönelik olarak sunduğu e-bordro uygulaması da bunlar arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı


E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Maliye Bakanlığı, modern teknolojiden faydalanarak, her ay başında kamu personellerinin aldıkları maaşları için vermek durumunda olduğu maaş bordrosunu sanal ortama taşıması hem kağıt israfının önüne geçilmesine hem de kamu personellerinin maaş bordrolarına daha kolay şekilde ulaşabilmelerine imkan veriyor. Modern teknolojiyi bu şekilde etkin olarak kullanan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli dijital hizmet uygulaması ile birlikte maaş bordrolarını sanal ortam üzerinden sadece dakikalar içerisinde görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Her kamu personeli tarafından kullanılabilen ücretsiz bir dijital hizmet uygulaması olan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması resmi bir dijital hzimet uygulaması olduğundan hem tamamen güvenlidir, hem de sorgulama ile alınan sonuçlar en güncel bilgileri barındırmaktadır.

Kamu personelleri internet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın online e-bordro isimli dijital hizmet uygulaması üzerinden en güncel aya ait olan memur maaşının bordrosunu dahi görüntüleyebiliyor. Ayrıca kamu personellerinin bordro uygulaması üzerinden kolaylıkla daha önceki aylara ait olan maaş bordrolarını da görüntüleyebilme şansı bulunuyor. Maliye Bakanlığı tarafından maaş bordrolarına ilişkin olarak hizmete açılan bu dijital hizmet uygulaması sadece kamu personellerini kapsadığından özel sektör çalışanlarının maaş bordrolarını bu şekilde sanla ortam üzerinden görüntüleyebilme şansı henüz bulunmuyor.

Kamu personelleri, internet erişimi sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından kendisinin hizmetine sunulmuş olan online e-bordro uygulamasını kullanabiliyor. Günün her saatinde internet erişimi olan her noktadan yaşamın pek çok alanında gereksinim duyulabilen maaş bordrosunu yıl ve ay bilgisini seçerek öğrenebilme şansı bulunuyor. Ancak kamu personellerinin internet üzerinde yer alan e-bordro uygulamasını kullanabilmeleri için kişisel bilgilerin güvenliğinin sağlanması gereğince öncelikli olarak sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulama yapmaları gerekiyor.

Kamu personellerinin sanal platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki ‘sisteme giriş’ ekranında ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’ ve ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ gibi 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu şekilde giriş yapan kamu personelleri Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet sistemi üzerindeki e-hizmetler sayfasında yer alan e-bordro hizmeti ekranından istenen yıl/ay dönemine ait olan maaş bordrosunu tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebiliyor. Böylelikle kamu personellerinin devlet işlemlerinden bankacılık işlemlerine kadar pek çok alanda gereksinim duyabildikleri maaş bordrosu bilgisine kolayca ulaşabilmesi mümkün oluyor.