Gündem E-bordro yardımıyla maaşınızı kolayca öğrenin!

E-bordro yardımıyla maaşınızı kolayca öğrenin!

22.04.2016 - 10:09 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti ile memurlar maaş bilgilerine kolayca ulaşabiliyor. E-bordro hizmeti Maliye Bakanlığı tarafından sunulmaktadır. E-bordro hizmetine ilişkin detaylı bilgileri yazımızdan edinebileceksiniz.

E-bordro yardımıyla maaşınızı kolayca öğrenin

Maaşlı bir işte çalışan vatandaşların hepsinin bir maaş bordrosu bulunmaktadır. Maaş bordrosunda vatandaşların aldıkları maaşların bilgileri yer almaktadır. Hem kamu kurumunda çalışan vatandaşların hem de özel şirkette çalışan vatandaşların maaş bordrosu vardır. Kamu kurumunda çalışan vatandaşlar maaş bordrolarını Maliye Bakanlığı’nın maliye kurumlarından alabilirler. Özel şirkette çalışan vatandaşlar ise maaş bordrolarını çalıştıkları iş yerinden alabilir. Çalıştıkları iş yerinin muhasebe bölümünden maaş bordronuzu isteyebilirsiniz. Maaş bordrosunda şimdiye kadar almış olduğunuz maaşların hepsi yer almaktadır. Hangi ayda ne kadar maaş aldığınızı, hangi aylarda ne kadar kesinti yaşadığınızı, hangi aylarda ne kadar ikramiye aldığınızı maaş bordronuz sayesinde öğrenebilirsiniz. Kendi maaş bordronuzda adınız, soyadınız, vergi numaranız, imzanız ve SGK sicil numaranız da yer almaktadır. İşe başladığınız günden itibaren maaş bordronuzu aldığınız güne kadar her ayın maaş bilgileri maaş bordronuzdan ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maaş bordrosuna günlük hayatta gerekli olabilir. Bazı durumlarda bu belge sizden istenmektedir. Genellikle bankalardaki işlemlerde bu belge gereklidir. Bir kredi çekeceğiniz sırada veya başka bir başvuru sırasında sizden maaş bordrosu istenebilir. Sizde rahatlıkla maaş bordronuzu elde edebilirsiniz. Maliye Bakanlığı daha kolay bir şekilde maaş bordrosunu elde edebilmeniz için internet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. İnternet üzerinden Maliye Bakanlığının muhasebat genel müdürlüğünün internet uygulamasından maaş bordrosuna ulaşabilirsiniz. İnternet ortamında maaş bordrosunun adı E-Bordro olarak geçmektedir. E-Bordronuza internet üzerinden sadece E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. Maliye Bakanlığının muhasebat genel müdürlüğünün internet sitesinden artık E-Bordronuza ulaşamazsınız. Şifresiz olarak E-Bordro işlemi kaldırıldı. Artık sadece E-bordronuza E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine birden fazla giriş yolu vardır. Bu giriş yollarından herhangi birisi ile giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sisteminde bir çok kurum ve kuruluşun internet uygulaması yer aldığı için vatandaşlar bu sisteme giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Maliye Bakanlığının internet uygulaması da bu sistem altında yer aldığı için vatandaşlar bu sisteme giriş yaparak Maliye Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilir ve E-Bordrosunu elde edebilir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Bu linki tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz takdirde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT Kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra açılan hizmetlerden Maliye Bakanlığını bulmalısınız. Maliye Bakanlığının alt hizmetlerinden E-Bordro hizmetini seçerek E-Bordronuza ulaşabilirsiniz.