Gündem e-Devlet’e nasıl girilir? e-Devlet şifresi nasıl alınır?

e-Devlet’e nasıl girilir? e-Devlet şifresi nasıl alınır?

07.10.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

e-Devlet, kamu hizmetlerine vatandaşlar tarafından daha kolay ulaşılmasını sağlayan sistemdir. e-Devlet üzerinden sıra bekleme derdi olmadan, kamu kurumları tarafından verilen çeşitli hizmetler erişim sağlanabilir. e-Devlet ile hangi işlemler yapılır? e-Devlet şifresi nasıl alınır?

e-Devlet’e nasıl girilir e-Devlet şifresi nasıl alınır

E-Devlet sisteminde iki binin üzerinde hizmet ve 34 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcı bulunur. Sisteme her geçen gün yeni hizmetler eklenir. e-Devlet ile öğrenci belgesi, SGK hizmet dökümü, mobil hat sorgulama, askerlik sorgulama ve vergi borcu sorgulama gibi işlemler kısa süre içerisinde yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

e-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

e-Devlet sistemine giriş için; mobil imza, e-imza, mobil bankacılık, e-Devlet şifresi ve internet bankacılığı seçenekleri bulunur. e-Devlet şifresi ile giriş, en fazla kullanılan giriş seçeneğidir. e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. Şifre kapalı zarfın içinde, 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. e-Devlet şifresi, kişisel bilgilere erişim imkanı verdiği için başkaları ile paylaşılmaması güvenlik açısından önemlidir.
e-Devlet’e giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. İnternet sitesine girildikten sonra, ekranın sağ üst kısmındaki ‘’Sisteme Giriş’’ butonu tıklanır. e-Devlet şifresi ile giriş yapılacaksa, şifre ve T.C. kimlik numarası yazılarak giriş yapılır. Diğer giriş seçenekleri için de istenen bilgiler yazılarak giriş yapılabilir.

Haberin Devamı

e-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

e-Devlet sistemi ile yapılacak işlemler, ekranın sol tarafından yer alan menü ile bölümlere ayrılmıştır. e-Hizmetler, Belediyeler ve Kamu Kurumları olarak ayrılan bu bölümlerden istenilen kamu kurumuna ait hizmete ulaşılabilir. Daha hızlı erişim için, sayfada yer alan arama kutucuğu kullanılabilir. e-Devlet ile öğrenci belgesi, askerlik sorgulama, trafik cezası sorgulama, hava durumu sorgulama, tapu bilgileri sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama gibi işlemler gerçekleştirilebilir. Ne zaman emekli olabilirim uygulaması üzerinden emeklilik yaşı hesaplaması yapılabilir, SGK hizmet dökümü belgesine ulaşılabilir ve MHRS randevusu alınabilir. Bunlar dışında birçok hizmete e-Devlet sistemi ile erişim sağlanabilir ve işlem yapılabilir.

e-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM?

e-Devlet şifresinin unutulması halinde, sistem üzerinden yeni şifre alınabilir. Yeni şifre alınabilmesi için, sisteme daha önce girildiğinde cep telefonu numarasının kaydedilmiş olmalıdır. Cep telefonu kaydedilmemişse, PTT şubesinden yeni şifre alınabilir. Sistemden şifre almak için ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısı üzerinden işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

e-DEVLET ŞİFRE DEĞİŞİMİ

e-Devlet şifresi PTT şubesinden alındığında, akılda tutulmayabilir. Bu nedenle de değiştirilmek istenebilir. Şifre değişikliği için sisteme girilir. Ardından ekranın sol üst bölümünde yer alan ‘’Benim Sayfam’’ butonu tıklanır. Açılan sayfadan ‘’Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ bağlantısına girilir ve şifre değişikliği yapılabilir.