Gündem E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet ile yapılan işlemler nelerdir?

E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet ile yapılan işlemler nelerdir?

24.11.2017 - 10:50 | Son Güncellenme:

E-Devlet, kamu hizmetlerinin online olarak sunulduğu bir uygulamadır. Uygulama üzerinden kamu kurumları tarafından verilen hizmetler için kısa sürede işlem yapılabilir. E-Devlet giriş işlemi nasıl yapılır?

E-Devlet’e nasıl girilir E-Devlet ile yapılan işlemler nelerdir

E-Devlet uygulaması, iki binin üzerinde hizmet ile 35 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verir. Kullanıcılar tarafından işlem yapılabilmesi için, uygulamaya girilmiş olması yeterlidir. E-Devlet’e vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yeni hizmetler ilave edilir. Son yapılan eklemeler ile E-Devlet üzerinden su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri taşınabilecek. Bunlar dışında kullanıcılar; öğrenci belgesi sorgulamadan mobil hat sorgulamaya, trafik cezası ödeme işleminden SGK hizmet dökümü sorgulamaya kadar pek çok işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET GİRİŞ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet uygulamasına giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Kullanıcıların giriş için; E-Devlet şifresi, E-İmza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı ve mobil imza seçenekleri bulunur. Bu seçenekler arasından en fazla tercih edilen, E-Devlet şifresi ile giriştir.
E-Devlet şifresine sahip değilseniz, en yakın PTT şubesinden şifre temin edebilirsiniz. Şifre kapalı zarf içerisinde, 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. Şifre ile kişisel bilgilere erişim sağlanabildiği için, şifrenin başkalarıyla paylaşılmaması gerekir. E-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler menüsünden kurumlar listesi üzerinden istenilen hizmete ulaşılabilir. E-Devlet vatandaşların sıra bekleme derdi olmadan kısa sürede işlemlerini yapabilmelerine imkan tanır.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet uygulaması üzerinden en çok işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı gelir. E-Devlet ile en fazla yapılan işlemler; SGK hizmet dökümü sorgulama, hava tahmini, askerlik belgesi, tapu bilgileri, araç plakasına yazılan ceza, öğrenci belgesi ve günlük döviz sorgulamadır. Bunlar dışında ‘’Ne zaman emekli olabilirim?’’ bağlantısı ile emeklilik için yaş hesaplaması yapılabilir. Mahkeme dava dosyası sorgulama, adres değişikliği bildirimi ve araç muayene sorgulama gibi işlemler de yapılabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet şifre değişikliği turkiye.gov.tr internet sitesinden gerçekleştirilir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısı açılır ve ‘’Şifre Güvenlik Ayarlarım’’ bağlantısı kullanılarak şifre değişikliği gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresini unutanlar, ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısını kullanarak yeni bir şifre oluşturabilirler. Kullanıcıların yeni şifre oluşturmaları için, uygulamada kayıtlı cep telefonu numaralarının bulunması gerekir. Cep telefonu numarası kayıtlı olmayanlar, yeni E-Devlet şifrelerini PTT şubelerinden alabilirler.