Gündem E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

16.12.2017 - 12:42 | Son Güncellenme:

E-Devlet, kamu kurumları tarafından verilen hizmetlere daha kolay ulaşım sağlar. Sıra bekleme derdi olmadan birçok işlem kısa süre içerisinde yapılabilir. E-Devlet uygulamasına nasıl giriş yapılır? E-Devlet ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

E-Devlet’e nasıl girilir E-Devlet şifresi nasıl alınır

E-Devlet 35 milyondan fazla kullanıcının ve iki bin üzerinde hizmetin bulunduğu bir uygulamadır. E-Devlet uygulamasına, ihtiyaçlar doğrultusunda yeni hizmet eklemeleri yapılır. Son olarak E-Devlete; okul nakil işlemleri yapabilme, RTÜK’e şikayet, elektronik haciz sorgulama ile Orman ve Su İşleri Başkanlığı personel alımına ilişkin iş başvurusu yapabilme eklemeleri yapıldı

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET’E NASIL GİRİLİR?

E-Devlet girişi, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Uygulamaya giriş için; T.C. kimlik kartı, e-İmza, internet bankacılığı, E-Devlet şifresi ve mobil imza seçenekleri bulunur. Kullanıcılar tarafında en fazla kullanılan giriş seçeneği, E-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifresi, PTT şubelerinden temin edilebilir.
E-Devlet’e giriş işleminin ardından, e-Hizmetler bağlantısından kurumlar listesi açılır. Kurumlara ait bölümlerden istenilen hizmete ulaşılarak işlem yapılabilir. Kullanıcılar, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna kurum adı ya da hizmet adı yazarak da daha hızlı işlem yapabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet üzerinden en fazla işlem yapılan kurumlar listesinde; Sosyal Sigortalar Kurumu, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı ilk sıralarda yer alır. E-Devlet ile en fazla işlem yapılan hizmetler; SGK hizmet dökümü sorgulama, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, tapu bilgisi sorgulama, askerlik bilgisi sorgulama, hava tahmini ve öğrenci belgesi sorgulamadır. Bu işlemler dışında; mahkeme davası, vergi borcu, günlük döviz kurları, mobil hat sorgulama işlemleri ve su, elektrik, doğalgaz abonelik işlemleri gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi ,PTT şubelerinden alınabilir. Şifre için 2 Türk Lirası ücret alınır ve kapalı zarf içerisinde verilir. E-Devlet şifresi, kişisel bilgilere erişim imkanı sağladığı için güvenlik açısından başka kişilerle paylaşılmaması önemlidir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet şifresi, uygulamaya giriş yapılarak değiştirilebilir. Uygulama üzerinde bulunan ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısından ‘’Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ bölümüne girilerek E-Devlet şifresi değiştirilebilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresi unutulursa, ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısı kullanılarak yeni bir şifre oluşturulabilir. Kullanıcıların yeni şifre oluşturabilmesi için, E-Devlet üzerinde kayıtlı cep telefonu numaralarının olması gerekir. Cep telefonu numarası kayıtlı olmayan kullanıcılar, PTT şubelerinden yeni şifre alarak E-Devlet uygulamasına giriş yapabilirler.