Gündem E-Devlet’e nasıl giriş yapılır?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır?

11.10.2017 - 08:11 | Son Güncellenme:

E-Devlet sistemi, vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşmasını sağlar. E-Devlet’te iki binin üzerinde hizmet bulunur. Kullanıcılar sisteme giriş yaparak, istedikleri işlemleri kısa süre içerisinde gerçekleştirebilirler. E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır

E-Devlet sisteminde 34 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve iki binin üzerinde hizmet bulunur. Her geçen gün yeni hizmetlerin eklendiği sistem ile vatandaşlar sıra bekleme derdi olmadan işlemlerini daha hızlı yapabilirler. E-Devlet ile tapu bilgisi sorgulamadan öğrenci belgesi sorgulamaya, mobil hat sorgulamadan hava durumu sorgulamaya kadar yüzlerce işlem gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET’E NASIL GİRİLİR? E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet sistemine giriş; E-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı giriş seçenekleri ile yapılır. Sistemde kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok kullanılan giriş seçeneği, E-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz. Şifre için 2 Türk Lirası ücret alınır. Sisteme giriş, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. İnternet sitesine giriş yapıldıktan sonra ekranın üst kısmında bulunan ‘’Sisteme Giriş’’ butonu tıklanır. Ardından giriş seçeneklerinden bir tanesi ile E-Devlet sistemine giriş yapılır.

Haberin Devamı

e-Devlet sisteminde genel olarak işlemler; sorgulama, bilgi alma ve başvuru başlıklarına ayrılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sol kısmında yer alan menüden istenilen hizmete ulaşılabilir. Bunun dışında ekrandaki arama kutucuğuna hizmet adı yazılarak da daha kısa sürede işlem yapılabilir. E-Devlet sistemi ile tapu bilgileri sorgulama, askerlik sorgulama, öğrenci belgesi sorgulama, hava durumu sorgulama, trafik cezası sorgulama ve emeklilik yaşı sorgulama gibi işlemler yapılabilir. E-Devlet üzerinde kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı gelir. Sistemde en çok kullanılan hizmetler ise; SGK hizmet dökümü, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, mahkeme dava dosyası ve hava durumu sorgulamadır.

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

E-Devlet şifresini unutan kullanıcılar, sistem üzerinden yeni bir şifre alabilirler. Yeni şifre için, sisteme daha önce giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gereklidir. Sistemde kayıtlı telefon numarası yoksa, PTT şubelerinden yeni E-Devlet şifresi alınabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

PTT şubeleri tarafından verilen E-Devlet şifresi akılda kalıcı olmayabilir. E-Devlet şifresi değiştirmek için, sisteme giriş yapılmalıdır. Ekranın üst kısmında bulunan ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısına girilir. Ardından açılan sayfa üzerinden ‘’Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ bağlantısı ile şifre değişikliği yapılabilir.

Yazarlar