Gündem E-Devlet’e nasıl giriş yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

30.11.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

E-Devlet, vatandaşların işlemlerini daha kolay yapabilmesi için hayata geçirilmiş bir uygulamadır. E-Devlet ile kamu kurumları tarafından sağlanan hizmetler için kısa sürede işlem gerçekleştirilebilir. E-Devlet uygulamasına nasıl girilir? E-Devlet ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır E-Devlet şifresi nasıl alınır

E-Devlet, vatandaşların sıra bekleme derdi yaşamadan işlem yapabilmesini sağlar. E-Devlet üzerinde 35 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve iki binin üzerinde de hizmet yer alır. İhtiyaçlar göz önüne alınarak uygulamaya yeni hizmet eklemeleri devam eder. Son olarak yapılan eklemeler sonucunda kullanıcılar; elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerini uygulama üzerinden taşıyabilecek. Bu işlemler dışında SGK hizmet dökümü sorgulamadan mobil hat sorgulamaya, trafik cezası sorgulamadan öğrenci belgesi sorgulamaya kadar birçok işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET’E NASIL GİRİLİR?

E-Devlet uygulamasında bulunan hizmetler ile ilgili işlem yapılabilmesi için, E-Devlet’e giriş yapılması gerekir. Giriş, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için kullanıcılar; T.C. kimlik kartı, E-Devlet şifresi, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilirler. Kullanıcılar tarafından en fazla kullanılan seçenek, E-Devlet şifresidir. Giriş işlemi yapıldıktan sonra e-Hizmetler menüsündeki kurumlar üzerinden istenilen hizmete ulaşılarak işlem yapılabilir. Ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ulaşılmak istenen kurum ya da hizmet adı yazılarak da daha hızlı işlem gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet ile en fazla işlem yapılan kurumlar listesinde Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı gelir. Kullanıcılar tarafından en fazla yapılan işlemler ise; SGK hizmet dökümü sorgulama, tapu bilgileri, askerlik belgesi, araç plakasına yazılan ceza, günlük döviz, tapu bilgileri, hava tahmini ve öğrenci belgesi sorgulamadır.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi için herhangi bir PTT şubesine gidilmesi gerekir. PTT şubesi tarafından E-Devlet şifresi kapalı bir zarfın içerisinde 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. E-Devlet şifresi ile kişisel bilgilere erişim sağlandığı için, başka kişiler ile paylaşılmaması güvenlik açısından önemlidir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet şifresinin değiştirilebilmesi için, uygulamaya giriş yapılır. Ardından ‘’Benim Sayfam’’ bölümüne girilir. ‘’Şifre Güvenlik Ayarlarım’’ bağlantısı ile şifre değişikliği yapılabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMASI GEREKİR?

E-Devlet şifresini unutanlar, ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısı üzerinden yeni şifre oluşturabilirler. Yeni bir şifrenin oluşturulabilmesi için, E-Devlet’te cep telefonu numarasının kayıtlı olması gerekir. Kayıtlı cep telefonu numarası olmayanlar, PTT şubelerinden yeni E-Devlet şifresi alabilirler.