Gündem E-Devlet’e nasıl giriş yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

19.01.2018 - 14:12 | Son Güncellenme:

E-Devlet, vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlayan bir uygulamadır. 2500’e yakın hizmet ile 35 milyona yakın kullanıcıya hizmet verilir. İhtiyaçlar doğrultusunda yeni hizmet eklemeleri yapılır. Uygulamaya giriş yapılarak, çeşitli kurumlar tarafından verilen hizmetler üzerinden kısa sürede işlem gerçekleştirilebilir. E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır E-Devlet şifresi nasıl alınır

E-Devlet uygulaması, onuncu hizmet yılında yenilendi. Ara yüzü değiştirilen uygulamada kullanıcılar, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna kurum adı ya da hizmet adı yazarak istedikleri işlemi kısa sürede yapabilirler. İşlem yapılabilmesi için, E-Devlet girişi yapılması yeterlidir. Giriş için kullanılabilecek farklı seçenekler bulunur.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet’e giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Devlet şifresi dışında internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, mobil imza ve e-İmza seçeneklerini kullanabilirler. E-Devlet girişi yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısından veya arama kutucuğundan istenilen hizmete ulaşılarak işlem yapılabilir.

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet kullanıcılara 400’e yakın kurum üzerinden 2500’e yakın hizmet için işlem yapabilme imkanı sunar. İhtiyaçlar doğrultusunda eklemelerin yapıldığı uygulamada son olarak; ticari araç sürücüleri için gerekli olan SRC belge alım hizmeti eklendi. Su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerini E-Devlet üzerinden taşıyabilme imkanı sunuldu.
E-Devlet üzerinden kullanıcıların en fazla işlem yaptığı kurumlar; Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı’dır. En fazla işlem yapılan hizmetler ise; SGK hizmet dökümü sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama, vergi borcu sorgulama ve araç plakasına yazılan ceza sorgulamadır. Bu sorgulamalar dışında; askerlik belgesi, öğrenci belgesi, hava tahmini ve günlük döviz sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi, PTT şubelerinden temin edilebilir. Şifre kullanıcılara, 2 Türk Lirası ücret karşılığında kapalı zarf içinde verilir. E-Devlet şifresi kişisel bilgilere ulaşım imkanı verdiği için başka kişiler ile güvenlik açısından paylaşılmaması gerekir.

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

E-Devlet şifresini unutanlar ya da şifresini değiştirmek isteyenler, turkiye.gov.tr internet sitesinden şifre işlemlerini gerçekleştirebilirler. Unutulan şifrenin değişimi için, kullanıcının daha önceden sisteme kayıt edilmiş cep telefonu numarasının olması gerekir. Kayıtlı cep telefonu numarası olmayanlar, PTT şubelerinden yeni şifre alabilir.

Yazarlar