Gündem E-Devlet ekranına giriş ve E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet ekranına giriş ve E-Devlet şifresi nasıl alınır?

06.10.2015 - 21:58 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet şifremi unuttum ne yapmalıyım? E-Devlet sistemine nasıl giriş ve E-Devlet hakkında tüm merak ettikleriniz bu haberde!

E-Devlet ekranına giriş ve E-Devlet şifresi nasıl alınır

Uygulamada olan ve tüm devlet ile kamu ilgili hizmetlerinin, aynı şekilde elektronik ortam aracılığı ile faaliyet göstermesi esasına dayanan e-Devlet sistemi devletin kısa yolu olarak artık her alanda hizmetinizdedir. Yani işleminizi gerçekleştirmek için artık kurumun ya da kuruluşun ilgili binasına kadar gitmenize gerek kalmadan evde, yolda, işte, tatilde aklınıza gelebilecek her yerde internet erişiminizi sağladıktan sonra bu imkândan yararlanmanız mümkün olacaktır. Ayrıca bu sistemin kullanımı bir o kadar da kolaydır. Hem pratik hem de kolay olan bu sistem kendi şahsınıza ait belirlemiş olduğunuz şifre ile giriş yapabilme özelliği gösterir. Bu şifrenin yanında bir de sizlerden T.C. kimlik numaranızı ilgili alana doldurmanız istenir. Bu basit yönergeleri doldurduktan sonra e-Devlet sisteminin kapısı sizlere açılmış olacaktır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu sisteme giriş yapmanız için en yaygın olarak kullanılan şifre türü olan e-Devlet şifresini PTT şubeleri üzerinden alabilmek mümkündür. Hemen en yakınızda ki PTT’ye giderek oradaki görevliye nüfus cüzdanınızı verdiğiniz takdirde bu istediğiniz sisteme giriş şifrenizi temin edebilirsiniz. Lakin bu şifrenin çok makul bir ücreti olacaktır. 2 TL olan parayı da görevliye takdim ettiğiniz takdirde artık e-Devlet şifresine sahip olmuş olacaksınız. Dilerseniz ilk önce bu zarftaki şifreyi girip sonrasında kendinize özel bir şifre oluşturabilirsiniz. Bu şifreyi edindikten sonra bir yerlere not etmenizde büyük fayda olacaktır. Çünkü bu şifreyi unuttuğunuz takdirde tekrardan PTT şubesine gidip bu kez 4 lira ücret karşılığında yeni e-Devlet şifresini temin etmeniz gerekir. Ya da e-Devlete giriş yapan sayfada şifremi unuttum yönergelerini takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Burada sizin nüfus cüzdanınız hakkında birkaç bilgiyi girmeniz gerekir. Sonrasında telefonunuza doğrulama kodu falan gelir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kendinize yeni sisteme giriş şifreniz belirlemeniz gerekir. Yine aynı şekilde e-Devlete erişiminizi sağlamış olursunuz. Fatura ödemeden, öğrenci belgesi almaya (bu hususta üniversite öğrencilerinden bahsedilmek istenmiştir), emeklilik sorgulaması yapmaktan, KYK yurt, burs ve kredi başvurusu yapmaya kadar pek çok alanda işleminiz gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi yazımızda sizlere e-Devlet sisteminin sağlamış olduğu faydaları daha detaylı bir şekilde anlatacak ve açıklayacağız.

Genel Sağlık Sigortası: Genel sağlık sigortası sağlık hizmetlerinden yararlanmayan vatandaşlarımızın bu hizmetten mahrum kalmamaları için kurulmuştur. Hizmetten yararlanmak için bu uygulamayı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

İşsiz Ödeneği: Bu ödenek hastalığı nedeni ile çalışmayacak duruma gelen vatandaşlarımızın bu süre zarfında mağdur olmamaları için ödenen ücrettir. Ödemelerin yapılıp yapılmadığını bu uygulama üzerinden öğrenmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Deniz Ruhsat Sorgulama: Deniz ruhsat sorgulama işlemi için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Sevk Edilecek Eğitim Merkezi: Askerliğinizi nerede ve ne zaman yapacağınız konusunda merak ettiklerinizi bu uygulama üzerinden öğrenebilirsiniz.

İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri: Bu işlemler için önceden notere gitmeniz gerekmektedir. Fakat bu sistemin gelmesi ile artık hiç noterle falan uğraşmayacaksınız. Eğer mobil imza, E-imza ya da e-Devlet şifrenizden bir tanesi mevcut ise bu tür işlemlerinizi artık sistem üzerinden yapabilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama: Artık vergi borcunuzun ne kadar olduğunu, olup olmadığını bu uygulama yardımı ile öğrenebileceksiniz.

Muhtaçlık Başvurusu: Muhtaçlık konusunda başvurular için bu uygulamayı pratik bir biçimde kullanabilirsiniz.

Adres Değişikliği Bildirimi: Bu tür işlemlerinizi bu uygulama üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Aile Hekimi Bilgisi Sorgulama: Aile hekiminizin hangi doktor olduğunu yani kim olduğunu merek ediyorsanız bu uygulama sayesinde bunu da öğrenmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

GSS Tescil Kaydı: Genel sağlık sigortasına tescil kaydınızın olup olmadığını bu uygulama üzerinden öğrenebilirsiniz.

4A Emeklilik Kesintileri: Emekli maaşınız normal maaşınızın altında bir rakam ile geliyorsa ve de bunun nedenini öğrenmek istiyorsanız bu uygulama sayesinde maaşınızdan kesilen paranın sebebini öğrenebilirsiniz. Ayrıca emekli maaşınızın oranına bakabilirsiniz.

4A Emekli Aylık Bilgisi: Emekli aylığı hakkında merak ettiğiniz her türlü bilgiyi bu uygulama üzerinden öğrenebilir ve gerekli duyduğunuz tüm bilgilere bu uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz.

4A Hizmet Dökümü: 4A Hizmet Dökümü uygulaması sayesinde işe giriş tarihinizi yatırılan priminizi ve de ne kadar prim yatırdığınızı öğrenmeniz mümkün olacaktır.

KYK Yurt ve Burs Başvurusu Sorgulama: Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere sağlanan burs, kredi ve yurt imkânlarının sonuçlarını sistem aracılığı ile öğrenebilirsiniz.