Gündem E-Devlet giriş işlemleri nasıl ve nereden yapacaksınız?

E-Devlet giriş işlemleri nasıl ve nereden yapacaksınız?

29.11.2015 - 00:37 | Son Güncellenme:

E-Devlet giriş işlemlerini E-Devlet’in resmi internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Ancak bunun için E-Devlet şifresi almalı ve girişinizi gerçekleştirmelisiniz. Ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Devlet giriş işlemleri nasıl ve nereden yapacaksınız

Son zamanlarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık yaşamın her alanında internet etkin bir rol üstleniyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları vatandaşın sadece dakikalar içerisinde en güncel kamu işlemlerini ve sorgulamalarını gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Ancak internet üzerinde son derece karışık bir vaziyette bulunan online kamu hizmetlerine ilişkin olarak, dijital platform üzerinde Başbakanlık tarafından e-Devlet portalı hizmeti açıldı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile geliştirilerek, vatandaşın hizmetine sunulan e-Devlet sistemi dijital platform üzerinde vatandaşların kamu kurumlarıyla olan işlemlerini hem daha güvenli hem de daha hızlı şekilde yapabilmesine yardımcı oluyor. Sanal bir devlet portalı olarak hizmet veren ve dijital platform üzerinde etkin bir hizmet politikası benimseyen tüm devlet kurumlarına ait olan online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya toplayan bu sanal devlet portalı, son yıllarda vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Günümüzün akıllı teknolojilerine de uyumlu bir hizmetin sunulduğu sanal devlet portalı erişimleri akıllı cihazlardan veya tablet bilgisayarlardan da yapılabiliyor. Bu durum dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını internete erişim sağlanabilen her yerden kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilme ve böylelikle de kamu işlemlerinde de internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilme imkanı sunuyor. Bu gibi avantajları ve fırsatları nedeni ile günümüzde oldukça sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de 18 yaşını geçen vatandaşların yararlanabildiği bu sanal devlet portalı hizmetleri, ülke genelinde aktif olarak 28 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Bu kullanım oranı yaklaşık olarak ülke nüfusunun yarısına denk geliyor. Bu şekilde kamu işlemlerinde vatandaşın oldukça sık ve yoğun bir şekilde kullanmakta olduğu bir sanal devlet portalı olan e-Devlet sistemi üzerinden günün her saatinde ve bulunulan her yerden işlem gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde online kamu hizmetleri sunmaya başlayan tüm kamu kurumlarının tek bir çatı altında bir araya toplandığı sanal devlet portalı e-Devlet sistemi dijital platform üzerinde vatandaşların çok daha güvenli ve çok daha hızlı bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan ve ocak 2006’dan bu yana vatandaşa kesintisiz hizmetler sunmakta olan e-Devlet sisteminde TÜRKSAT kalite ve güvencesi kullanılıyor. Özellikle vatandaşlık bilgilerinin yer aldığı ve yapılan pek çok kamu işleminin yasal geçerliliğinin bulunuyor olması nedeni ile dijital güvenliğin sağlanabilmesi amacı ile yüksek güvenlikli giriş yöntemleri bulunuyor. Sanal devlet portalında en yüksek güvenliğin oluşturulabilmesine yardımcı olan bu dijital şifreleme yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulama yapılması, kamu kurumlarının online hizmetlerinden sanal devlet portalı üzerinde yararlanılabilmesi için gereklidir. Bu nedenle de vatandaş, dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresiyle doğrudan erişim sağlayabildikleri sanal devlet portalı üzerinde bulunan ‘sisteme giriş’ ekranında yüksek güvenlikli 4 farklı giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu kapsamda sisteme giriş ekranında vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulamalarını yapabiliyor ve sanal devlet portalı hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlayabildiği sanal devlet portalı içerisinde kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları listeli halde yer alıyor. Her geçen gün artan online hizmet ağı ve kapsamı ile vatandaşın, kamu kurumları ile ilgili olan işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde yapabilmesine ya da bilgi alabilmesine imkan veriliyor. Aynı zamanda da Türkiye’deki kamu hizmetlerinin daha modernize bir sisteme kavuşmasını ve çağdaş dünya standartlarına uygun koşullarda vatandaşa sunulabilmesi de sağlanabiliyor. Vatandaşlar bu kamu kurumları ve online hizmet uygulamaları listesinden yapacakları işlem için hizmet veren online hizmet uygulaması ekranına kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Vatandaş, e-Devlet sistemi üzerinden kamu işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme gibi son derece önemli bir kolaylık ve zaman tasarrufu da sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminde 200’den fazla kamu kurumunun yaklaşık 2 bin civarında online hizmet uygulaması bulunuyor. Bu yüzden son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılan bir online kamu hizmet portalı olarak öne çıkıyor.