Gündem E-Devlet girişi nasıl yapılır, E-Devlet şifresi nereden alınır?

E-Devlet girişi nasıl yapılır, E-Devlet şifresi nereden alınır?

13.11.2015 - 00:29 | Son Güncellenme:

E-Devlet giriş yapmanız için E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmekte. E-Devlet şifresini PTT şubelerinden alabilirsiniz. Daha sonra kolaylıkla giriş yapabileceksiniz. Konu ile ilgili tüm bilgi haberimizde.

E-Devlet girişi nasıl yapılır, E-Devlet şifresi nereden alınır

İçinde bulunduğumuz zamanın bizlere sunmuş olduğu pek çok teknolojik gelişme ve bu gelişmelerde de ilerleme vardır. Yeni neslin bu gelişmelere daha kolay ayak uydurduğunun farkındayız. Şuanda küçücük bir çocuğun tableti ya da akıllı telefonu yetişkin bir yaşta olan bireyden daha kolay kullandığını tespit etmek aslında hiçte zor değildir. Bunun nedeni ise çocuklara oyuncak olarak bu teknolojik cihazları vermektir. Bu noktada teknolojik aletler zararlıdır. Ama teknolojiyi iyi şekilde kullandığımız takdirde aslında bizim günlük yaşantımızı ne kadar da çok kolaylaştırdığının farkına varırız. Örneğin son zamanlarda yediden yetmişe kullanılmaya başlanan online kamu hizmetleri vatandaşların çok farklı alanlarda işlemlerinin yapmalarını sağlamıştır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumundan sağlık alanına oradan tutun da eğitim alanına kadar aklınıza gelen pek çok farklı sektörde interneti kullanmanız olasıdır. Bu ya da buna benzer bazı kamu işlemlerimizi yapmamız için ilgili kurumun binasına gidip işlem sırası almamız gerekir. Sonrasında bu almış olduğumuz sıra geldiğinde ilgili görevli memur ile işlemimizi gerçekleştiririz. Ancak işlemimizi gerçekleştirebilmek için sizin bu işlem yapacağınız kurum ya da kuruluşa mesai saatleri içinde gitmeniz gerekir. Yoğun bir iş hayatına sahipseniz, öğle tatilinde ancak gidebilirim diye de düşünmeniz mümkün değildir. Çünkü öğle tatilleri zamanında bu kurum ve kuruluşlardaki çalışanlar da yemek molası verir. Böylesine yoğun tempolu bir hayatta nasıl vakit bulup bu işlemi gerçekleştireceksiniz? Eğer böyle düşünüyorsanız ve de buna kafa yoruyorsanız artık her şeyi bir kenara bırakın. Artık bu ve buna benzer kafanızda oluşan tüm soru işaretleri son bulacak. Çünkü gelişen internet teknolojisi bu derdinize deva olacaktır.

Haberin Devamı

Hızla gelişen ve büyüyen teknolojik gelişmeleri hayatımızın her evresinde rastlamak mümkündür. Geçtiğimiz yaz içerisinde eğitim öğretim alanında ki en büyük gelişmeyi gösteren internet daha ilerleyen zaman içinde hangi alanlarda yenilik göstereceği merak konusu olmuştur. Bu yıl alanında ilki gerçekleştiren üniversiteye kayıt bu yıl internet üzerinden yapılabilir duruma gelmiştir. Bu yıl lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler kayıtlarını yaptırmak amacı ile kazanmış oldukları üniversitenin bulunduğu şehre gitmeden üniversiteye kayıtlarını evde oturdukları yerden yalnızca birkaç işlemi yaparak gerçekleştirmişlerdir. Yalnızca bununla da değil devlet yurdu başvurusu, burs ve kredi başvurularını da internet üzerinden yapma imkânı bulan üniversite öğrencileri işlemleri yapmakta büyük pratiklik kazanmışlardır. Üstelik sadece bu yaş grubuna değil emeklilik yaşına gelmiş olan vatandaşlarda emeklilik maaşlarından ne zaman emekli olabileceklerini buradan öğrenebilirler. Bu nedenle her yaş grubuna hitap eden bir uygulama vardır. Zamanımızı boşa harcamak kimsenin hoşuna gitmez. Kamu işlemleri de bizlerin vakitlerinin büyük bir çoğunluğunu alacaktır. Buralarda vakit kaybetmemek işlemimizi çok daha kısa süre içinde gerçekleştirebilmek için online internet hizmetlerinden yararlanabilirler. Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve daha pek çok kurum bu alanda hizmetin kapılarını ardına kadar açmıştır. Online olarak vatandaşlara sunduğu bu sistem tek bir çatı altında toplanmıştır. Yani devletimiz internetten yapılacak olan bu işlemleri gerçekleştirebilmek için ayrı ayrı uygulamalara giriş yapmak için uğraşmayalım diye tümünü bir yerden girebilmemizi sağlamıştır. Bu sisteme ise e-Devlet adı verilmektedir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi adı altında toplanan bu uygulamalara giriş yapmak ise oldukça kolaydır. Bunun için öncelikle en yakınınızda bulunan bir PTT merkez şubesine gitmeniz gerekecektir. T.C. kimlik numaranızın net olarak yazılı olduğu nüfus cüzdanınız ile bu şubeye gidiniz. İlgili memura e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirtiniz. Sizden nüfus cüzdanınızı isteyecektir. Bir de bunun yanında işlem ücreti olan 2 TL’yi de görevli memura teslim ettikten sonra hemen çok kısa bir süre içinde size kapalı bir zarf içerisinde sisteme giriş yapabilmeniz için e-Devlet şifresini temin edecektir. Bu size verilen zarfın üzerinde bulunan yönergeler doğrultusunda açmanız sizin için faydalı olacaktır. Çünkü bu zarfın içinde yer alan şifreniz aksi takdirde hasar görebilir. Sonrasında e-Devletin resmi sitesine şifreniz ve de T.C. kimlik numaranız ile giriş yapınız. Online işlem yapabileceğiniz sistem artık ekranda açılmış durumda olacaktır. Hemen sol köşede yer alan e-Hizmetler bölümüne gelip buradan işlem yapacak olduğunuz sayfanın adını seçiniz. Böylece online işleminizi e-Devlet sistemi üzerinden yapabileceksiniz.