Gündem E-Devlet soyağacı sorgulama (E Devlet giriş)

E-Devlet soyağacı sorgulama (E Devlet giriş)

18.02.2018 - 12:07 | Son Güncellenme:

E-devlet soyağacı sorgulama milyonlarca vatandaş tarafından devam ediyor. E-devlet sistemi üzerinden öğrenilen alt-üst soy bilgisi büyük ilgi görüyor. Soyağacı bilgisine ulaşmak isteyen vatandaşlar öncelikle e-devlete giriş yapmaları gerekiyor. E-devlet giriş hakkındaki bilgiler haberimizin devamında yer alıyor.

E-Devlet soyağacı sorgulama (E Devlet giriş)

E-Devlet uygulaması,2500’den fazla hizmete ve 35 milyondan da fazla kullanıcıya sahiptir. Uygulama girişi sonrasında, e-Hizmetler bölümünden ya da ana sayfada bulunan arama kutucuğundan istenilen hizmete ulaşılarak işlem gerçekleştirilebilir. E-Devlet ile hava tahmini sorgulamadan tapu bilgisi sorgulamaya, öğrenci belgesi sorgulamadan trafik cezası sorgulamaya kadar birçok kuruma ait hizmetler için işlem yapılabilir. İhtiyaçlar doğrultusunda yeni hizmetler eklenir. Son olara alt-üst soy sorgulama hizmeti eklendi. Kullanıcılar sorgulama ile soy bilgilerine ulaşabilirler.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YOĞUNLUK YAŞANIYOR!

E- Devlet'in alt-üst soy bilgisi uygulamasının açılmasının ardından yoğunluk devam ediyor. Uygulamaya girmek isteyen vatandaşlarımız alttaki yazı ile karşılaşıyorlar!

"Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama talebiniz alınmıştır.

Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E-posta ve cep telefonunuzu doğrulamak için Bilgilendirme Tercihlerini kullanabilirsiniz."

SOY AĞACI SORGULAMA EKRANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ


E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet uygulamasına giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Kullanıcılar giriş için e-Devlet şifresi, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, e-İmza ve mobil imza seçeneklerini kullanabilirler. Giriş yapıldıktan sonra, hizmetler üzerinden işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

E-Devlet, 2500’e yakın hizmet için işlem yapılması için imkan sağlar. Uygulamaya ihtiyaçlar doğrultusunda yeni hizmet eklemeleri de yapılır. Kullanıcılar tarafından en fazla işlem yapılan kurumların başında; Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı gelir.
E-Devlet ile en fazla yapılan işlemler; SGK Hizmet dökümü sorgulama, vergi borcu, öğrenci belgesi, askerlik belgesi, hava tahmini, günlük döviz, mahkeme dava dosyası sorgulamadır. Bunların dışında; elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri için taşıma işlemleri de yapılabilir. Son olarak yapılan ekleme ile SRC belgesi ve ücretli öğretmenlik başvuruları da E-Devlet uygulamasından yapılabilecek. SRC belgesi daha önceden 45 güne kadar alınabilirken uygulama ile 5 dakika gibi kısa bir sürede alınabilecek. Ücretli öğretmenlik için başvuru işlemi de e-Hizmetler bölümünde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı menüsünden gerçekleştirilebilecek.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi olmayanlar, herhangi bir PTT şubesinden şifre alabilirler. Şifre için 2 Türk Lirası ücret alınır ve kapalı zarf içinde verilir. E-Devlet şifresi, kişisel bilgilere ulaşım imkanı verdiği için güvenlik açısından başka kişiler ile paylaşılmamalıdır.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresinin unutulması halinde, turkiye.gov.tr internet sitesinden yeni şifre oluşturulabilir. Bunun için, daha önceden uygulamaya cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gereklidir. Uygulamada kayıtlı cep telefonu numarası yoksa, PTT şubelerinden yeni şifre alınabilir ya da giriş için diğer seçenekler kullanılabilir.