Gündem E-Devlet girişi ve E-Devlet sorgulama hizmeti nasıl yapılır?

E-Devlet girişi ve E-Devlet sorgulama hizmeti nasıl yapılır?

09.11.2015 - 22:09 | Son Güncellenme:

E-Devlet girişi yaparak birçok kamu kurum ve kuruluşunun sorgulama hizmetlerine ulaşabilirsiniz. E-devlet giriş seçenekleri birkaç çeşittir. E-Devlet giriş seçeneklerinin detaylı bilgisi haberimizde.

E-Devlet girişi ve E-Devlet sorgulama hizmeti nasıl yapılır

Hızla geçip giden hayatımızda her gün bir yeniliğe merhaba deriz. Sonsuza ulaşan bu yeniliklerin en başında ise internet teknolojisi gelir. Eski filmlerde bahsedilen olayların kısmen bir bölümü gerçek hayatta karşımıza çıkmaktadır. Görüntülü konuşmak, nerede olduğunun belirlenmesi, elektronik hesaplamaları yıllar önce eski kuşak filmlerinde gerçeküstü olarak bunları görmüştük. Yok, artık bu kadarda olmaz dediğimiz her şeye ise şuanda şahit olmaktayız. Bu ve buna benzer teknolojik gelişmeler ise şuanda gayet normal bir şeymiş gibi algılanmaya başlanmıştır. Bu da demek oluyor ki dünya çapında yeniliklere büyük eğilim var. Her yerde her kesin bildiği teknolojik gelişmeler insanları şaşırtmaya devam ettiriyor. Türkiye’miz de bu yeniliklere her gün bir başka adım atarak dünya çapındaki ilerlemeleri yakından takip etme avantajı buluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelişen ve hızla ilerleyen internet teknolojisinin bizlere sunmuş olduğu imkânlar ne parmakla sayılır ne de saymaya kelimeler yeter. Dünya modern teknoloji sayesinde büyük gelişme göstermiş böylece ülkemize de bu gelişme an ve an yansımıştır. Teknolojik gelişmelerde en çok ilerleme kaydeden internete ulaşım sağlamak ise artık çok kolay. Herkesin evinde hatta ve hatta cebinde bile olan internet akıllı telefonlar, tabletler ve hatta televizyondan bile erişim sağlamak mümkün hala gelmiştir. İnternete sağlanan bu büyük erişim kayıtsız kalmamış dijital platform üzerinden vatandaşların gerçekleştirebileceği pek çok işlem hizmete sunulmuştur. Hizmete sunulan bu işlemler sayesinde vatandaşların derin bir nefes almış, büyük bir kolaylık bulmuştur. Bu internet sistemlerini genel olarak adlandıracak olursak online işlemler desek yanlış olmaz. Bu online işlemler sayesinde artık vatandaşlar kamu işlemlerini büyük bir kolaylıkla yapabileceklerdir. Bu yıl üniversite kayıtlarının bile internet üzerinden yapıldığı bu sistemde Sosyal Güvenlik Kurumundan daha pek çok sağlık alanına kadar işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

İnternetin kullanıldığı yerler zaman geçtikçe artmış ve de hızla ilerlemiş durumdadır. Teknolojik gelişmeler hayatımızın her alanında yaşamımızı kolaylaştırmaya devam eder. Gerek pratikliği ile gerek de hızlılığı ile internet hemen hemen her alanda kullanılmaya başlandı. Özellikle de günümüzün modern teknolojisi ile kamu kurumları tarafından vatandaşın hizmetine sunulan online kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getirerek daha güvenli ve daha hızlı online kamu hizmetleri sunan e-Devlet sistemi ile birlikte vatandaş, modern dünyanın ileri nesil internet teknolojisinin sunduğu fırsatlardan kamu işlemlerinde de yararlanabilme olanağına sahip olabilmektedir. Kamu kurumlarının internet teknolojisini aktif şekilde kullanılıyor olması da vatandaşların gelişmelerden yararlanmalarını sağlamıştır. Ülkemizdeki kamu hizmetlerinde çağdaş dünya koşullarına başarılı bir biçimde uyum sağlanmasını sağlar hem de ileri internet teknolojisi ile beraber kamu hizmetlerinde vatandaşa çok daha hızlı ve daha modern hizmet şartlarını sunabilmektedir. Hal böyle olunca da günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumların resmi yapısı içerisinde internetin büyük bir önemli bir görev üstlenmesine yol açar.

Haberin Devamı

Gelişen internet teknolojisini sürekli olarak kullanan kamu kurumlarının internet üzerinde oluşturmuş oldukları online hizmet ağları, aynı zamanda dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile tek çatı altında birleştirilmiştir. Aynı anda da dijital dünyaya sunulan kamu hizmetlerinin işlemlerini daha düzenli olmasını sağlamaktadır. Daha pratik daha kolay bir şekilde internet üzerinden rahatça halledebilirler. Modern internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde bu şekilde aktif olarak kullanılması vatandaşların hafta sonu tatili, öğle yemeği tatili ve diğer resmi tatil gibi kurumlarda ki işlem dışı saatlerindeki ihtiyaçlarda yaşanan sorunun bütününün ortadan kalkmasına vesile olmuştur. Yani işlemlerini bu sistem aracılığı ile istediğiniz gün istediğiniz saatte gerçekleştirebilir, işleminize kendiniz yön verebilirsiniz.

Haberin Devamı

İşte bu sayede internet üzerinde yer alan bu sistem ile günümüz Türkiye’sinde ki bu gibi sorunların yaşanmamasını sağlar hem de vatandaşların internete erişimi sağladı her yer de kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını 7 gün 24 saat kullanabilir, kamu işlemlerini internet pratikliği ile gerçekleştirebilmektedirler. Şimdi ise e-Devlet sisteminden nasıl yararlanabilirsiniz bu konu hakkında sizlere biraz bilgi verelim. Online işlemlerin merkezi olan e-Devlet sisteminden yararlanmak oldukça kolay bir eylemdir. Bu işlemden yararlanabilmek için öncelikle merkez PTT şubesine gidip T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş şifresi almanız gerekir. Sonrasında ise T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifresi ile resmi sayfaya giriş yapabilirsiniz. Sol köşede bulunan e-Hizmetler kısmından da gerçekleştirecek olduğunuz işlemin başlığını seçerek pratik bir biçimde online hizmetten yararlanabilirsiniz.