Gündem E-Devlet girişini nasıl yapabilirim?

E-Devlet girişini nasıl yapabilirim?

11.11.2015 - 22:18 | Son Güncellenme:

E-devlet girişini yapmak için birçok alternatifiniz bulunmaktadır. Bunlardan size uygun olanı seçerek E-Devlet girişinizi yapabilir ve istediğiniz sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Detayları haberimizde.

E-Devlet girişini nasıl yapabilirim

İnternet kullanımının artması ve birçok kurum ve kuruluşun bu gelişmelere ve internet kullanımının artmasına cevapsız kalmak istememesi ile birlikte artık sizde online olarak birçok işlemi yerine getirebilirsiniz. Vatandaşlar bu internet uygulamaları sayesinde internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden sorgulama, fatura ödeme gibi birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Devlet bu internet hizmetlerini tek bir çatı altında toplayarak E-Devlet sistemini geliştirmiştir. E-Devlet adından da anlaşılacağı gibi internet üzerinden hizmet veren devlete ait bir sistemdir. Artık çoğu sorgulama işlemimizi internet üzerinden yaptığımız için devlette birçok kurum ve kuruluşu tek bir site altında toplayarak bu kurumlar ile ilgili sorgulamalarınızı internet üzerinden yapmanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sisteminde Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı gibi birçok kurum bu site üzerinde hizmet vermektedir. E-Devletin sağladığı en büyük kolaylık ise bu gibi birçok kuruma tek bir site üzerinden tek bir şifre ulaşabilme imkanı sağlamaktadır. E-devlet şifresini size en yakın herhangi bir PTT şubesine giderek temin edebilirsiniz. E-devlet şifresini almaya giderken üzerinde kişisel bilgilerinizin olduğu bir belge olması şarttır. Aksi durumda PTT çalışanı sizinle E-devlet şifrenizi paylaşmayacaktır. Şifre ücreti 2 TL’dir. Şifrenizi aldıktan sonra isterseniz şifrenizi değiştirebilirsiniz. Almış olduğunuz bu şifre ile E-Devlet bünyesinde bulunan tüm kurumlarla ilgili sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Olur da şifrenizi unutursanız yine bir PTT şubesinden şifrenizi alabilirsiniz. Fakat yeni şifre için alınacak olan ücret 4 TL olacaktır. Bu ücret her yeni şifrede artacağı için şifrenizi doğru bir yer de saklamanız sizin yararınıza olacaktır.

Haberin Devamı

Bu sisteme farklı yollardan da giriş yapabilirsiniz. Diğer giriş yollarından mobil imza, elektronik imza veya T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneklerinden bir tanesini seçerek de sisteme giriş yapabilirsiniz. Mobil imza ile giriş yapabilmek için giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve GSM numaranızı girmeniz gereklidir. Son olarak GSM operatörünüzü de girdikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz. Elektronik imza ile giriş yapabilmek için sisteme kayıtlı bir tane elektronik imzanız bulunması gereklidir.

E-Devlet sisteminden yararlanmak için;

İlk olarak yapmanız gereken www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu adrese giriş yaptıktan sonra ise bir sonraki adımda yapmanız gereken açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklayınız. Daha sonra ise yine açılacak olan sayfanın solunda yer alan harflerden hangi kurum ile ilgili işlem yapmak istiyorsanız o kurumun baş harfine tıklayınız. Mesela işlem yapmak istediğiniz kurum “ Maliye Bakanlığı “ ise “ M “ harfine tıklamanız gerekecektir. Böyle yaparak sizde daha pratik ve zaman kaybı yaşamadan işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha sonra sorgulama yapmak istediğiniz seçeneği tıklayınız. Açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladıktan sonra sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girerek kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Ardından son işlem olarak sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfa üzerinden sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir sorularınızın cevabını öğrenebilirsiniz.

E-Devlet sisteminde yer alan bazı uygulamalar şu şekildedir;

1. E-Devlet Sabıka Kaydı

2. E-Devlet SSK Sorgulama

3. E-Devlet Araç Sorgulama

4. E-Devlet Hizmet Dökümü

5. E-Devlet Plaka Sorgulama

6. E-Devlet Borç Sorgulama

7. E-Devlet Telefon Kaydı

Haberin Devamı

8. E-Devlet Maaş Sorgulama

9. E-Devlet IMEI Sorgulama

10. E-Devlet BAĞ-KUR Hizmet Dökümü

11. E-Devlet Mahkeme Sorgulama

12. E-Devlet Dava Sorgulama

13. E-Devlet İkametgah

14. E-Devlet Seçmen Listesi

15. E-Devlet IMEI kayıt

16. E-Devlet Adli Sicil Kaydı

17. E-Devlet Askerlik Durum Belgesi

18. E-Devlet SRC Sorgulama

19. E-Devlet Emekli Sandığı Prim Sorgulama

20. E-Devlet Trafik Cezası Sorgulama

Sizde yukarıda yer alan ve bunun gibi birçok uygulamadan yararlanmak ve sorgulama yapmak için E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.