Gündem E-Devlet hizmetleri nelerdir?

E-Devlet hizmetleri nelerdir?

16.10.2015 - 20:47 | Son Güncellenme:

E-Devlet pek çok kamu kurumunun online hizmetlerini tek bir portal altında birleştirdi. Bu portal üzerinden yapacağınız E-Hizmetler sayesinde işlemlerinizi kısa bir sürede halledebilirsiniz. E-Devlet sistemine nasıl gireceğiniz ve daha birçok bilgi haberimizde.

E-Devlet hizmetleri nelerdir

Artık birçok kurum ve kuruluş online olarak bizlere hizmet sunmaktadır. Bu tür uygulamaların gelişmesinde internet kullanımının artması ve cep telefonlarında da ulaşılabilir olmaya başlaması etkili olmuştur. Online olarak hizmetlerin artması ile birlikte artık bir çok işleminizi sanal ortamdan hızlı bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Bu tarz hizmetlerin gelişmesi ile birlikte ise artık bir çok işlemi hızlı ve pratik bir şekilde zaman kaybı yaşamadan yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Geliştirilen online uygulamalardan birisi de bir çok devlet kurumunun işlemini yapabileceğiniz ve bir devlet kapısı olan E-Devlet uygulamasıdır. Bu uygulama ile birlikte artık sizde bir çok işleminizi online olarak yerine getirebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden yapabileceğiniz bazı sorgulamaları ise şu şekilde başlıklandırabilirz ;

Adalet Bakanlığı bünyesinde sabıka kaydı sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gelir testi sonucu sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Çay işletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde üretici destekleme sorgulama işlemini yerine getirbilirsiniz.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü başlığının altında araç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinden vergi borcu sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde OGS geçiş bilgileri sorgulama işlemine ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde MEB sınav sonucu sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi bünyesinden kasko poliçe sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde 4A, 4B ve 4C kapsamında bir çok sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Bu ve bunun gibi birçok sorgulama yapmak için E-Devlet uygulamasından yararlanabilirsiniz. Biz sizlere haberimizde E-Devlet uygulamasından nasıl yararlanılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde E-Devlet uygulamasından yararlanmak istiyorsanız haberimizi okuyabilir ve bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. E-Devlet uygulaması bir çok devlet kurumunun işlemlerini online olarak yapabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulamadan yararlanmak ise oldukça basittir. Sizde bu uygulamadan yararlanmak ve bazı konular hakkında bilgi sahibi olmak ve sorgulama yapmak istiyorsanız haberimizin devamında yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Biz bu konu hakkında aşağıda sizlere ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. E-Devlet uygulamasından yararlanmak için haberimizi okumaya devam ediniz.

Haberin Devamı

E-Devlet uygulamasından yararlanmak ve bir çok sorgulama işlemini yerine getirmek için ilk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ise açılacak olan sayfada yapmanız gereken sol üst kısımda yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklamak olacaktır. Bu alana da tıkladıktan sonra yine açılacak olan sayfanın sol kısımda harfleri göreceksiniz. Bu harfler sizin sorgulama yapmak istediğiniz ya da bilgi sahibi olmak istediğiniz kurumların baş harfine göre sıralanmıştır. Sizde işlem yaparken zaman kaybı yaşamak istemiyorsanız işlem yapacağınız kurumun baş harfine göre bu harflerden birine tıklayınız. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sorgulama yapmak istiyorsanız “ S “ harfine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra ise karşınıza kurumun bulunduğu kısım gelecektir. Bu bölümden size uygun olan başlığı seçmeniz gerekmektedir. Bu başlığa tıkladıktan sonra ise karşına yeni bir sayfad açılacaktır. Bu sayfada “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonu çıkacaktır. Bu butona tıklayınız. Bu butona tıkladıktan sonra ise açılacak olan sayfada sizden ilgili alanlara TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz istenecektir. İlgili alanlara bu bilgileri girip “ giriş yap “ butonuna basarak sisteme giriş yapabilir ve gerekli duyduğunuz sorgulamaları yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ancak tüm bu işlemleri yaparak sisteme giriş yapamazsınız. Sisteme giriş yapmak için size E-Devlet şifresi lazım olacktır. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sisteme giriş yapamazsınız. E-Devlet şifresi sahibi olmak ise oldukça basittir. Bunun için size en yakın PTT şubesine gidip başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra ise veznede çalışan memur sizden TC kimlik kartınızı ve 2 TL işlem ücreti isteyecektir. Sizden istenilenleri memura verdikten sonra memur kapalı bir zarf içnde TC kimlik numaranıza tanımlı E-Devlet şifresini size verecektir. Bu zarfın içindeki şifre tek kullanımlık şifredir. Bu şifreyi ilgili sisteme ilk girdiğiniz zaman sizden kendi şifrenizi belirlemeniz istenecektir. Belirlediğiniz şifre ile artık sizde E-Devlet uygulamasına girebilir ve sorgulamalarınızı yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifrenizi unuttuğunuz zaman ise yine PTT şubelerine başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak bu sefer sizden istenilen işlem ücreti 4 TL olacaktır ve her unuttuğunuz zaman bu ücret 10 TL’ye kadar çıkacaktır. Bundan dolayı bizim sizde tavsiyemiz belirlediğiniz şifreyi kaydetmenizdir.