Gündem E-Devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacaksınız? E-Devlet şifresi nereden alınır?

E-Devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacaksınız? E-Devlet şifresi nereden alınır?

12.01.2016 - 10:33 | Son Güncellenme:

E-Devlet’in sunduğu hizmetlerden yararlanmak için E-Devlet giriş seçeneklerinden herhangi bir tanesini kullanıyor olmanız gerekmektedir. Konu hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacaksınız E-Devlet şifresi nereden alınır

Türkiye’de her geçen gün hızla gelişen teknolojinin sağladığı imkanlar doğrultusunda artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde bulunulan her yerden internete erişim sağlanabiliyor olması dijital hizmetlerin daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojilerini aktif olarak kullanan kamu kurumları tarafından internet üzerinde son derece etkin bir kamu hizmet yapısı oluşturulmasını ve böylelikle vatandaşın çok daha hızlı bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmesi sağlanıyor. Dijital platform üzerinde kamu kurumları tarafından hizmete açılan online hizmetler doğrudan e-Devlet sistemi içerisinde de yer almaya başladı. İnternet üzerinde yer alan bu sanal devlet portalı internet üzerinde bulunan tüm kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya toplayarak, vatandaşın dakikalar içerisinde güncel kamu bilgilerini alabilmeleri ve kamu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan sanal devlet portalı içerisinde kamu hizmet uygulamaları günün her saatinde kullanılabiliyor. Özellikle modern Türkiye’de kamu kurumlarının interaktif hizmet yapısı çerçevesinde vatandaşa dijital kamu hizmetleri ulaştırıyor olmaları kamuda mesai saati olgusunu ortadan kaldırarak, vatandaşın internete bağlanabildiği her yerden resmi tatil, hafta sonu tatili ve mesai saati sonu gibi durumlarla karşı karşıya kalmadan günün her saatinde işlemlerini gerekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde dijital hizmetler her kamu kurumu tarafından vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde aktif olarak kullanılıyor. Günümüz ün modern teknolojileri sayesinde vatandaşın bulunduğu her noktadan son derece pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlayabiliyor olması internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamalarının her geçen gün daha geniş kapsama ulaşmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Modern teknolojiler sayesinde kamu kurumları vatandaşların hem kamu bilgileri alma hem resmi evrak alımlarını gerçekleştirme hem de yasal statüdeki kamu işlemlerini gerçekleştirebilme gibi farklı kamu işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı olunuyor. Özellikle de sanal devlet portalı e-Devlet sistemi ile birlikte vatandaşın çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece güvenli bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan Başbakanlık tarafından hizmete açılan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde vatandaşa kamu hizmetleri ulaştıran sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde TÜRKSAT kalite ve güvencesi bulunuyor.

Vatandaşın internet üzerinde kamu işlemlerini gerçekleştirirken kişisel bilgilerinin güvenliğinden endişe duymamasını sağlayan yüksek güvenlik önlemlerine sahip olan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlayan ve güvenli işlem fırsatları sunan TÜRKSAT güvenlik yazılımları kullanılıyor. Bu şekilde ileri nesil güvenlik şifrelemelerinin bulunduğu bir devlet portalında vatandaşın işlem yapabilmesi için kimlik doğrulamaları isteniyor. İnternet üzerinde turkiye.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlanabilen sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde sadece birkaç dakika içerisinde kamu işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların öncelikli olarak ‘sisteme giriş’ sayfasında kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu kapsamda sanal devlet portalının sisteme giriş sayfasında yer alan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşların sisteme giriş ekranında PTT şubelerinden cüzi bir ücret karşılığında sadece bir defa alacakları e-Devlet şifresini veya GSM operatörler tarafından sunulan mobil imza hizmetinden yararlanılarak mobil imza alımı ya da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan e-imza ile sisteme giriş seçeneklerinden birisini kullanarak kimlik doğrulamaları yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Sanal devlet portalı e-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar güvenle tüm kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirecekleri kamu işlemlerini tamamlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde yer alan e-hizmetler kategorisinde vatandaşlar en güncel kamu hizmet uygulamalarına kolay bir şekilde erişim sağlayabildiği gibi aynı zamanda da benim sayfam kısmından en sık kullandığı kamu hizmet uygulamalarını listeli şekilde bir araya toplayarak, çok daha hızlı bir şekilde her sanal devlet portalına girişinde kullanabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde sanal devlet sisteminin rolü her geçen gün biraz daha etkin bir hale gelirken, bazı kamu işlemlerinde bu portalın kullanılması zorunlu bir gereklilik haline gelerek, kamu işleyişinde çok daha etken bir rol üstleniyor.