Gündem E-Devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacaksınız? E-Devlet şifre alma işlemi

E-Devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacaksınız? E-Devlet şifre alma işlemi

13.01.2016 - 14:48 | Son Güncellenme:

E-Devlet hizmetlerinden yararlanabilmeniz için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. E-Devlet şifresi kişiye verilen özel bir şifredir. Bu şifreyi nasıl alacağınızı ve işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacaksınız E-Devlet şifre alma işlemi

Türkiye’ce kamu hizmetlerinde önemli bir rol üstlenen e-Devlet portalı ile birlikte kamu işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilirsiniz. Özellikle gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında kendisine yer bulan internet, dijital kamu hizmetleri ile birlikte kamu alanında da aktif olarak kendisine yer bulurken, kamu sorgulamalarının ve işlemlerinin sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Modern Türkiye’de vatandaşa dijital kamu hizmetleri ulaştıran sanal devlet portalı ile birlikte artık saatler ve hatta günler sürebilen en zorlu kamu sorgulama ve işlemlerini dahi dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyılda internet insanların dünyanın bir ucundan diğer ucuna saniyeler içerinde iletişim oluşturabilmesine olanak veren son derece interaktif bir yapıyı insanlara sunarken, dijital hizmetler ile birlikte artık çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde alışverişler yapabilme veya kamu kurumlarıyla olan işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Günümüz modern çağında internet hizmetleri her geçen gün daha geniş alanlara ve daha geniş kesimlere ulaşıyor ve her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Bu durumun ortaya çıkmasındaki en önemli etken ise kesinlikle mobil teknolojinin ileri nesil donanımları ve performansları ile yaşamın her alanında kendisine yer bulmasıdır. Özellikle akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar interneti insanların bulundukları her yere taşıyor ki böylelikle internet hız ve kolaylıklarından eğlenceden, resmi işlemlere kadar her alanda en aktif şekilde yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde dijital platform üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi internetin tüm bu hizmet kolaylıklarından ve yeni nesil fırsatlarından kamu işlemlerinde de yararlanabilme imkanını vatandaşa sunuyor. Türkiye’de her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşan ve daha popüler bir kullanıma ulaşan internetin yaygınlaşması nedeni ile kamu kurumları arasında vatandaşa dijital hizmetlerin sunumu oldukça popüler bir hale geldi. Kamu kurumları vatandaşa sunduğu kamu hizmetlerinde internet altyapısını kullanarak dijital hizmetleri ile vatandaşa daha hızlı, daha modern ve daha pratik kamu hizmetleri sunuyor. Ancak internet üzerinde son derece karmaşık bir yapıda oluşturulan kamu hizmet ağları dolayısıyla vatandaşlar, internette yer alan pek çok kamu hizmet uygulamasından haberdar dahi olamıyor. Bu yüzden Başbakanlık tarafından internetteki her bir kamu hizmet uygulamasını tek bir çatı altında bir araya toplamak amacı ile sanal devlet portalı e-Devlet sistemi hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde TÜRKSAT kalitesi ve teknolojisiyle geliştirilen sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde internetteki tüm online kamu hizmet uygulamalarına yer veriyor ve vatandaşa son derece yüksek güvenlik önlemleri altında kamu işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatı sunuyor. Böylelikle vatandaşın internet üzerinde kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını çok daha güvenli ve çok daha pratik bir şekilde kullanabilme imkanı sunuyor. Bu yüzden de modern yüzyılda Türkiye’deki kamu hizmetlerinde sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin oldukça önemi bir rolü bulunuyor ve hatta bazı kamu işlemlerinde vatandaşın bu devlet kapısını kullanması gerekliliği ön plana çıkıyor.

İnternet üzerinde yer alan tüm güvenlik eksikliklerine ve olumsuz durumlara karşı TÜRKSAT şifreleme ve teknolojik kalitesinin kullanıldığı sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde güvenle kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Ancak bu durum vatandaşın sanal devlet portalında herhangi bir işlem yapabilmesi için öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapmasını gerektiriyor. Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresiyle doğrudan erişim sağlanabilen e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranından yer alan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisi kullanılarak, kimlik doğrulamaları gerçekleştirilebiliyor. Vatandaş, sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde kimlik doğrulamaları için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan sanal devlet portalı üzerinde yer alan kamu hizmetlerinin kapsamı her geçen gün hızla genişliyor. Vatandaşın ihtiyaçları doğrultusunda kamu kurumları tarafından dijital platform üzerinde yeni dijital hizmet uygulamaları açılırken bu hizmetler, sanal devlet portalı içerisinde de kendisine yer buluyor. Ayrıca vatandaşın benim sayfam özelliği ile sanal devlet portalında kişiselleştirilmiş bir kamu işlem sayfası oluşturabiliyor olması en sık kullandığı dijital kamu hizmetlerine daha hızlı ve daha kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesi mümkün oluyor.