Gündem E-Devlet kapısı girişi nasıl yapılır?

E-Devlet kapısı girişi nasıl yapılır?

19.01.2016 - 22:07 | Son Güncellenme:

E-Devlet kapısına giriş yapabilmeni için E-Devlet şifresi almak durumundasınız. En yaygın yöntem olan E-Devlet giriş seçeneklerinden E-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Devlet kapısı girişi nasıl yapılır

Modern teknoloji yaşamın her anında insanların yanında bulunuyor ve son derece aktif bir şekilde kullanılıyor. Yaşamın her alanında önemli kolaylıklar sunan modern teknoloji ile birlikte internet kamu alanında da aktif olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle vatandaşa kamu kurumlarının dijital hizmetlerini tek bir portal üzerinden ulaştıran sanal devlet portalı e-Devlet sistemi modern yüzyıla uygun standartlarda vatandaşa sunuyor. Dijital platform üzerinde oluşturulan bu sanal devlet sistemi ile birlikte her bir kamu kurumunun internet üzerinde oluşturmuş olduğu online hizmet uygulamaları tek bir portal üzerinde bir araya toplanıyor. Böylelikle vatandaş artık internete bağlanabildiği her yerden sadece internet üzerindeki sanal devlet portalını kullanarak, kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarına ulaşabilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital teknolojiler son yıllarda modern yaşamın şekillenmesinde son derece önemli etkiler sağlıyor. Özellikle modern toplumlarda insan nüfusunun yoğunluğu gibi pek çok faktör dolayısıyla vatandaşın kamu kurumlarında yapacakları en basit işlemler dahi oldukça uzun saatler alabiliyor ve son derece yorucu ve sıkıcı evrak işlemleriyle dolu olabiliyor. Bu durumun vatandaşın değerli zamanından önemli dilimler çalmasına ve vatandaşın en basit kamu işlemi için dahi neredeyse tüm gününü harcamak zorunda kalmasına neden oluyordu. Bunun önüne geçilebilmesi için günümüz modern teknolojisinden aktif olarak destek alınıyor ki vatandaşın akıllı cihazlarıyla bulunduğu her noktadan sadece internete erişim sağlayarak birkaç dakika içerisinde en basit ve hatta en zorlu kamu işlem veya sorgulamalarını da gerçekleştirebilmesi sağlanabiliyor. Bu durum günümüz modern çağında insanlara sunulan devlet hizmetlerinde çok daha modern ve çok daha kaliteli hizmet standartlarının yakalanabilmesine ve böylelikle vatandaşın çağdaş kamu hizmet ve desteği alabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Kamu hizmetlerine sağladığı önemli avantajlar ve vatandaşa sağladığı önemli zaman tasarrufları ve işlem kolaylıkları nedeni ile günümüz modern çağında kamu kurumları tarafından internet altyapısı aktif olarak kullanıyor. Türkiye’de vatandaşın internete bağlandığında sadece tek bir portal üzerinden her bir devlet kurumu dijital hizmetine ulaşabilmesi kolaylığını sağlayabilmek amacı ile Başbakanlık tarafından verilen yetki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından sanal devlet portalı e-Devlet sistemi geliştirildi. Vatandaş mobil cihazlar sayesinde bulunduğu her yerden internete erişim sağlayarak, kamu kurumlarının dijital hizmetlerini kullanabiliyor ve kolay bir şekilde en güncel kamu bilgilerini alabiliyor veya kamu işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de kamu kurumları işleyişi açısından son yıllarda oldukça önemli bir görev üstlenen sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin günümüzde yapılacak bazı kamu işlemlerinde kullanılması zorunluluğu bulunuyor. Özellikle vatandaşın kamu işlemini gerçekleştirebilmesi için illaki internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemindeki hizmet uygulamalarını kullanması gerekliliği günümüzde vatandaşın son derece sık şekilde karşı karşıya kaldığı durumlar arasında yer alıyor. Günümüz modern teknolojisinin en üst seviyesini kullanan ve modern hizmet yapısı ile Türkiye’nin dünya teknolojisine uyum sağlayabilmesine yardımcı olan TÜRKSAT kalite ve teknolojisiyle geliştirilen bir sistem olması sebebi ile sanal devlet portalında oldukça yüksek güvenlik önlemleri bulunuyor.

Vatandaşların kişisel bilgilerinin yer aldığı ve yasal işlemlerin gerçekleştirilmekte olduğu sanal bir hizmet portalı olması nedeni ile sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde TÜRKSAT’ ın en ileri nesil teknolojik şifreleme ve yazılım güvenlikleri kullanılıyor. Bu yüzden vatandaşın sanal devlet portalı üzerinde yapacağı her işlem öncesinde kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Güvenli işlem anlayışı çerçevesinde vatandaşlardan istenen bu kimlik doğrulamaları turkiye.gov.tr adresindeki sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında yer alan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Vatandaşın genel olarak ilk ve popüler seçenek olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ giriş yöntemi başta olmak üzere sırasıyla ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ yüksek güvenlikli giriş yöntemleri şeklinde kullanabileceği 3 farklı giriş yöntemi daha bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerine yer alan sanal devlet portalına günün her saatinde internet erişiminin mümkün olduğu her noktadan erişim sağlamak ve işlem gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Bu özellikle vatandaşın mesai saati, resmi tatil ve hafta sonu tatili gibi durumlar dolayısıyla yaşadıkları mağduriyetlerin önüne geçilebilmesinde fazlasıyla yardımcı oluyor.