Gündem E Devlet kapısı şifremi unuttum ne yapabilirim?

E Devlet kapısı şifremi unuttum ne yapabilirim?

08.02.2016 - 23:16 | Son Güncellenme:

E-Devlet kapısına giriş şifrenizi unuttuğunuz durumda yapacağınız pek bir şey bulunmuyor. Gidip tekrar aynısını almak en kolay yöntemlerden. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Detayları haberimizde.

E Devlet kapısı şifremi unuttum ne yapabilirim

Yetmiş milyonun yaşadığı ülkemizde kamuya açık alanlarda meydana gelen bazı sıkıntılar ne yazık ki hayatta her birimizin karşılaştığı durumlardır. Sağlık, sosyal, eğitim kurumlarının yanında Emniyet Genel Müdürlükleri, Bakanlıklar, Vergi Daireleri ve buna benzer daha pek çok kamu kurumlarında oluşan kalabalık dolayısıyla bizlerin bu kuruluşlarda ki işlemlerini daha uzun sürede yapmalarına yol açar. Bu şekilde kurumlarda oluşan kalabalık ne yazık ki oldukça sıkıcı ve yorucudur. Saatlerce beklememiz gereken yerlerde bir tek bizlerin işlemi olmadığı içi ve de bu kurumlar çok çeşitli alanlarda hizmet verdiği için ne yazık ki kuruluşlar fazlasıyla işlem sırası bekleyen vatandaşlarla doludur. Böylece vatandaşlar işlem yapmak için boşuna geçen zamanlarını ne yazık ki değerlendiremezler. Üstelik kuruluşlarda çalışan personellerinde böylelikle çalışma verimleri düşer.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti olarak devletimiz bizlerin bu alanda çekmiş oluğu sıkıntıların ve zorlukların farkındadır. Ve bizler için işlemlerimizi daha kolay bir şekilde halletmenin bir yolu olduğunu düşünerek çeşitli alanlarda hizmetler sunmuştur. Birey olarak bir kişinin bir gününü bu işlemlere ayırmadan halledebilmenin başka bir yolu olmalı düşüncesi ile yepyeni bir hizmet vermeye başlamıştır. Son dönemlerde yayılan online işlemler ile vatandaşların kullandıkları sanal ortam göz önünde bulundurularak bir hizmeti sunmuştur. Online işlemlerin kullanılmış olduğu günümüzde işlemler oldukça aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ellerimizden düşmeyen cep telefonları ile bizler her zaman dilediğimiz yerde istediğimiz vakitte bu sistemden yararlanabiliriz. Gelişen teknolojik gelişmeler ile bizler sürekli gelişen ve ilerleyen Türkiye ile baş başayız.

Haberin Devamı

Yaşamış olduğumuz zaman dilimi içerisinde internetin kullanımı vatandaşlar tarafından artmıştır. Hele ki devletimizin sunmuş olduğu e-Devlet online hizmeti ile geniş kitlelere yayılan internetin kullanımı daha da artmaktadır. Gerek pratikliği ile gerek de hızlılığı ile internet hemen hemen her alanda kullanılmaya başlandı. Aklınıza gelen her türlü alanda sizler dakikalar içerisinde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İster yolda olun ister evde bu hiç fark etmez. Siz gönlünüzün istediği her yerde kolay bir şekilde işleminizi gerçekleştirebileceksiniz. Böylece artık sizler mesai saati bitti mi, işlemim ertesine güne kalır mı, öğle tatili mi diye düşünmenize gerek kalmadan gecenin bir yarısı ya da öğlenin bir vakti hizmetten yararlanabileceksiniz. Ülkemizde pek çok kurumunda ilgi göstermiş olduğu bu e-Devlet uygulamasına çok sayıda kurum ve kuruluş katılım sağlamıştır. Başta bakanlıklar olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi çok sayıda ki kurum hizmet vermek için bu sistemi kullanmaktadır. Çok farklı alanlarda hizmet veren e-Devlet uygulamasının kullanımı da bir hayli kolaydır. Böylece her vatandaş kolaylıkla ve rahatlıkla sistemden işlemlerini yapabilir.

Haberin Devamı

Bizler internet sistemi üzerinde yer alan resmi siteye kolayca bağlanabiliriz. İster cep telefonundan ister tabletten isterseniz de bilgisayarlardan çeşitli giriş seçenekleri ile girişte bulunabilirsiniz. Çok çeşitli giriş seçenekleri ile de vatandaşların kullanımını en kolaya indirgediği için sanal devlet kapısının kullanımı oldukça artmış ve de önem kazanmıştır. Resmi siteye giriş yapabilmek için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C kimlik kartı ile giriş’ bu yöntemlerden birini kullanarak sisteme girişinizi sağlamış olursunuz. Bizler tarafından en çok tercih edile yol ise e-Devlet şifresi alarak sisteme girişimizi sağlamaktır. Vatandaşlar olarak bizlere en kolay gelen bu yöntem olduğu için bizler tarafından oldukça çok tercih edilir. Peki ya bu şifreyi nasıl alırım? Nereden ve ne karşılığında bu hizmetten yararlanabilirim? Eminiz ki kafanızda bu türde sorular canlanmıştır. Bizlerde sizler için şifrenizi nasıl alacağınıza dair birkaç bilgi topladık. Sizler de öğrenmek için yazımızı okumaya devam ediniz.

Haberin Devamı

Her vatandaş şifresini alarak bu kamuya açık işlemden yararlanabilirler. Üstelik oldukça kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilecek olduğu bu işlemler le sizler zaman kaybı yaşamadan hızlıca sonuç almış olacaksınız. Öncelikle bir postaneye giderek nüfus cüzdanınız ve 2 TL işlem ücreti ile kapalı bir zarftan şifrenizi alınız. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile sizler girişinizi gerçekleştiriniz. Ardından hangi işlemi yapacaksanız hizmetler bölümünden kuruluşun adını tuşlayınız. Ardından kolay bir şekilde yapacak olduğunuz aşamalar maddeler halinde sistemde yer alacaktır. Böylece sizler kolayca sistemden yararlanabilirsiniz.

Yazarlar