Gündem E-Devlet kapısına giriş nasıl yapılabilir?

E-Devlet kapısına giriş nasıl yapılabilir?

04.02.2016 - 22:24 | Son Güncellenme:

E-Devlet kapısına giriş yapabilmek için giriş seçeneklerden herhangi bir tanesine sahip olmanız gerekiyor. Bunlardan en yaygın olanı E-Devlet şifresidir. Bu şifreyi nasıl ve nereden alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Devlet kapısına giriş nasıl yapılabilir

İnternetin gelişmesi ile birlikte internet üzerinden yapabileceğimiz işlemlerin sayısı da artmıştır. Her geçen yıl internet teknolojisi daha da gelişmektedir. İnternet geliştikçe de internet üzerinden gerçekleştirebileceğimiz işlemlerin sayısı artmaktadır. Ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması bulunmaktadır. Vatandaşlarımız bu internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Bakanlıklarında internet uygulamaları bulunmaktadır. Ülkemizde bulunan bakanlıkların da internet uygulamaları bulunmaktadır. Bu internet uygulamalarına giriş yaparak bilgi edinebilir ve bazı işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devlet dairelerinde bazı kurum ve kuruluşların da internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Devlet tüm bu internet uygulamalarını tek bir çatı altında toplayarak E-Devlet sisteminiz geliştirmiştir. Vatandaşlarımız bu sistem üzerinden tüm bu internet uygulamalarına ulaşabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu sistem kurulduktan sonra vatandaşlar artık tek bit uygulamaya giriş yaparak bir çok kurum ve kuruluşun internet uygulamasına ulaşabilmektedir ve işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. . E-Devlet sistemi altından bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Fatura sorgulama ve ödeme, ceza sorgulama ve ödeme, vergi işlemleri, sigorta işlemleri, emeklilik işlemleri gibi işlemleri gerçekleştirebildiğiniz gibi bir çok bilgiye de bu sistem üzerinden ulaşabilirsiniz. Gerek Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması, gerek Gelir İdaresi Başkanlığının internet uygulaması, gerekse Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulaması tüm bunların hepsine E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi ilk bakışta 3 ana bölümden oluşuyor gibi gözükse de içeriği çok fazladır. E-Devlet sistemi 2008 yılında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının verdiği yetkiyle kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren de her yıl bir gelişim kaydetmiştir. Şu an ise çok büyük bir hizmet ağına sahiptir. E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerin sayısı bir hayli fazladır. E-Devlet sayfasına giriş yaptığınızda sizi 3 ana bölüm karşılayacaktır. E-Hizmetler, Kamu kurumları ve belediyeler bölümü E-Devlet ana sayfasında bulunan bölümlerdir. Kamu kurumları bölümüne giriş yaptığınız takdirde Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi bir çok bakanlığın internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet ana sayfasında yer alan bölümlerden birisi de belediyeler bölümüdür. Bu bölüme giriş yaparak ülkemizde bulunan belediyelerin internet uygulamalarına ulaşabilirsiniz. Her belediyenin internet uygulaması bu sistem altında yer almasa da çoğu belediyenin internet uygulaması bulunmaktadır. Her geçen yıl da daha fazla belediyenin internet uygulamaları eklenmektedir. E-Devlet ana sayfasında bulunan ve bütün hizmetleri bulunduran diğer bölümde E-Hizmetler bölümüdür. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün internet uygulamaları yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra işlem yapmak istediğiniz kurumu bularak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra hizmet seçeneği çok olduğu bölümlere ayrılmıştır.

Üst taraftaki seçeneklerde tüm hizmetler, belediye hizmetleri, şirketler, sık kullanılan hizmetler ve yeni eklenenler bulunmaktadır. Sizin işlem yapmak istediğiniz kurumun bulunduğu bölümü seçerek rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kolay bir şekilde işlem yapmak istediğiniz kurumu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden işlem yapmak istediğiniz kurumun baş harfini seçerek kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Yada üst tarafta bulunan arama yerine işlem yapmak istediğiniz kurumu yazarak ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. Burada bulunan çoğu hizmete giriş yapmadan ulaşamazsınız. Giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sayfasında E-Devlet sistemine birden fazla giriş yolu vardır. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz takdirde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyor iseniz üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile birlikte giriş sayfasına yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından bir diğeri ise mobil imza ile giriş seçeneğidir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz takdirde sisteme T.C. kimlik numaranız ile beraber cep telefonu numaranızı ve GSM operatörünüzü girmeniz gereklidir. Diğer giriş yolları ise elektronik imza ile giriş, T.C. kimlik kartı ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş yollarıdır bunlardan istediğinizi seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz.