Gündem E-Devlet Online Kamu Hizmetlerine Giriş

E-Devlet Online Kamu Hizmetlerine Giriş

20.07.2015 - 15:25 | Son Güncellenme:

Kamu işlemlerimizi yapmaya yardımcı olan E-Devlet sistemi günümüzde yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir. E-Devlet şifresi nasıl alınır ve E-Devlet hizmetlerine nasıl giriş yapılır tüm sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

E-Devlet Online Kamu Hizmetlerine Giriş

e-devlet; isminin başında bulunan e harfinden de tahmin edilecegi uzere, elektronik ortam uzerinden faaliyet gosteren bir sistemdir. Devlet, hali hazırda çeşitli kurumları aracılığı ile sunmuş olduğu kamu hizmetlerini, e-devlet sistemi aracılığı ile tek bir nokta üzerinden, vatandaşlara sunmaktadır. e-devlet sistemi, yapısında çeşitli hizmetler bulundurmaktadır. Bu durumda, e-devlet sisteminde yer alan hizmetleri şu şekilde madde madde açıklayabiliriz;İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri; bu işlemler için önceden notere gitmeniz gerekmekteydi. e-devlet sisteminin gelmesi ile birlikte artık notere gitmenize gerek kalmamaktadır. Eğer mobil imza, e-imza ya da e-devlet şifrenizden bir tanesi mevcut ise bu tür işlmelerinizi artık sistem üzerinden yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

e-devlet Çay-kur Üretici Sorgulama; sistemin kurulması ile birlikte artık ÇAYKUR çay üretici belgesinin var olup olmadığını sistem yardımı ile öğrenebilirisiniz.

e-devlet DASK Poliçe Sorgulama; deprem poliçenizi sorgulama konusunda sistem size yardımcı olacaktır. DASK kapsamı altında olan ortalama 5.8 milyon evin raporlarına e-devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.

e-eevlet Sürücü Belgesi Ceza Puanı; sistem ile birlikte artık sürücü belgeniz üzerinde ceza olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.

e-devlet Vergi Borcu Sorgulama; artık vergi borcunuzu e-devlet sistemi yardımı ile öğrenebilirsiniz.

Muhtaçlık Başvurusu; muhtaçlık konusunda başvurularda da e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Dul ve yetim aylığı alabilmek içinde önce sisteme başvurmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Genel Sağlık Sigortası; genel sağlık sigortası sağlık hizmetlerinden yaralanamayan vatandaşlarımızın bu hizmetten mahrum kalmamaları için kurulmuştur. Hizmetten yararlanmak için sistemi kullanabilirsiniz.

İşsizlik Ödeneği; bu ödenek hastalığı nedeniyle çalışamayacak duruma gelen vatandaşlarımızın bu süre zarfında mağdur olmamaları için ödenen ücrettir. Ödemelerin yapılıp yapılmadığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

Deniz Ruhsat Sorgulama; deniz ruhsat sorgulamı işlemi içinde sistemi kullanabilirsiniz.

Sevk Edilecek Eğitim Merkezi; askerliğinizi nerede ve ne zaman yapacağınız konusunda merak ettiklerinizide yine sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

Adres Değişikliği Bildirimi; bu tür işlemlerinizide yine sistem üzerinden kolaylıkla yapabilirisiniz.

e-devlet Aile Hekimi Bilgisi Sorgulama; aile hekimininizin kim olduğunu merak ediyorsanız sistem size yardımcı olacaktır.

e-devlet GSS Tescil Kaydı; genel sağlk sigortasına tescil kaydınızın olup olmadığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

e-devlet 4A Emeklilik Kesintileri; emekli maaşınız normalden düşük geliyor ise bunun nedenini sistemden öğrenebilirsiniz. Ayrıca emekli maaşınızın oranına bakabilirsiniz. Neden kesinti yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

4A Emekli Aylık Bilgisi; emekli aylığı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sistem üzerinden öğrenebilir gerekli duyduğunuz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

4A Hizmet Dökümü; 4A Hizmet Dökümü sayesinde işe giriş tarihinizi, yatırılan priminizi ve ne kadar prim yatırdığınızı öğrenebilirsiniz.

4B Borç Durumu; sistemin borç durumu uygulaması ile ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz

4B Emekli Aylığı Kesintileri; bu uygulama ile BAĞ-KUR emekli aylığında neden kesinti yapıldığını öğrenebilirsiniz.

4B Aylık Bilgisi; uygulama bilgilendirme amaçlıdır. Emekli aylığı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

4B Tescil Kaydı; BAĞ-KUR ile ilgili tescil kaydınıza bu uygulamadan ulaşabilirsiniz.

e-devlet 4C Emekli Aylığı Kesintileri; emekli sandığı ile ilgili alınan maaşlarda neden kesinti yapıldığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

4C Emekli Aylık Bilgisi; bilgi amaçlıdır. Emekli sandığı ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

4C Tescil Kaydı; emekli sandığı ile ilgili tescil kaydınıza bakabilir. Gerekli olan sorgulatmaları yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

e-devlet Bireysel Emeklilik İşlemleri; bireysel emeklilik işlemlerini bu sistem üzerinde rahat ve zorlanmadan kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

KYK Yurt ve Burs Başvurusu Sorgulama; üniversitelerden öğrenim gören öğrencilerimize sağlanan burs ve yurt imkanlarının sonuçlarını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

e-devlet Şifresi

e-devlet sistemi aracılığı ile işlem yapabilmek için en pratik seçenek e-devlet şifresidir. e-devlet şifresi alabilmek için bulunduğunuz şehirdeki herhangibir PTT şubesine gidebilirsiniz.

PTT şubesine giderken yanınızda T.C kimlik kartınızı almayı unutmayınız. Çünkü e-devlet şifresi alım işlemleri için, T.C kimlik kartı üzerinde yer alan bir takım bilgilere gerekli olacaktır. Daha sonra burada son olarak, 2 TL ücret ödeyip, e-devlet şifrenizi alabilirsiniz.Artık, e-devlet şifreniz ile e-devlet sistemi üzerinden, kamu kurum ve kuruluşları hakkında bilgi sahibi olabilir, sorgulama işlemi gerçekleştirebilir, ödeme işlemlerinizi kartınız ile birlikte, buradaki ödeme birimi aracılığı ile rahat ve pratik bir şekilde yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

e-devlet Şifremi Unuttum

e-devlet şifresinin unutulması durumunda, ikamet edilen şehirde yer alan herhangi bir PTT şubesine başvurmak yeterli olacaktır. Bu aşamadan sonrası, tıpkı ilk defa e-devlet şifresi alınırken izlenen aşamalar gibidir. Fakat bu defa e-devlet şifresi alım işlemleri için 2TL yerine 4 TL ödemeniz gerekecektir. Ayrıca, e-devlet şifrenizi her unuttuğunuzda, ödemek durumunda olacağınız miktar katlanarak artacaktır. Bundan dolayı siz siz olun e-devlet şifrenizi sürekli olarak unutmayın.