Gündem E-devlet platformu ile hangi sorgulamaları yapabilirim?

E-devlet platformu ile hangi sorgulamaları yapabilirim?

09.08.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi ülkemizde aktif olarak kullanılan resmi sorgulama sistemidir. E-devlet ile bir çok kuruma ait sorgulama işlemini ücretsiz olarak kullanabiliyoruz. E-devlet üzerinden sorgulama yapabilmek için giriş şifresine sahip olmamız gerekmektedir.

E-devlet platformu ile hangi sorgulamaları yapabilirim

Günlük hayatta bir çok resmi kuruma gidip resmi işlerimizi gerçekleştirebiliriz. Bir yere kaydolurken bir yere iş başvurusunda bulunurken okula başlarken bankalardan kredi ve ya kredi kartı başvurularında bulunurken ve daha bir çok resmi işlerimizde ilgili kurumlara gidip bunlarla ilgili başvurularda bulunabiliriz. Peki bu işleri tek bir site altında online olarak sadece bir kaç dakikamızı ayırıp gerçekleştirmemiz çok güzel olmaz mıydı? Gelişen teknoloji hemen hemen artık her sektörde oldukça sık kullanılmaya başladı. Devletin bu gelişen teknolojiye kayıtsız kalmayarak hizmet verdiği bir site oluşturuldu. Bu site altında bir çok resmi işinizi kurum ya da kuruluşlara gitmeden online olarak sadece bir kaç dakikanızı ayırıp gerçekleştirmeniz mümkün hale getirildi. Ayrıca devlet bu hizmeti sunarken siz değerli vatandaşlarından hiç bir ücret talep etmemektedir.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız resmi bir işinizi gerçekleştirmek ya da bir evrağı almak için başvuruda bulunmak her zaman kolay olmayabilir. Büyük şehirlerde bu kurumlar şehre dağınık bir vaziyette inşa edildiğinden bu kurumlara ulaşmanız pek sıkıcı ve yorucu bir hal alabilir. Aynı zamanda gittiğinizde sizin gibi diğer vatandaşlarında sıralarda beklediğini görebilir ve sizde sıraya dahil olup saatlerce bekleyebilirdiniz. Ve tüm bunları yaparken de resmi mesai saatlerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyordu. Fakat e-devlet sistemi sayesinde internet erişiminin olduğu her yerden akıllı cep telefonları ya da bilgisayardan giriş yaparak bu tür zahmetlerde bulunmanız artık sonlandırıldı. Hatta bazı evrak işlerinizi sadece e-devlet sistemi üzerinden verilmeye başlandı. Bu sayede vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak vatandaşın türlü zahmetlerde bulunmasını önlemek amaçlanmıştır. E-devlet sayesinde bir çok resmi işinizi sadece bir kaç tıkla gerçekleştirebilmeniz mümkün kılındı. E-devlet sistemin kullanırken hiç bir ücret ödemenize de gerek yoktur. E-devlet sistemine giriş yapmanız için öncelik ile e-devlet şifresine sahip olmanız gerekecektir. Eğer şifreniz var ise e-devlet resmi web sayfasına girip e-devlet şifreniz ile giriş yapıp bir ok resmi işlemlerinizi 7/24 gerçekleştirebilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz yok ise öncelik ile sizlere en yakın PTT şubesine gidip başvuruda bulunmanız gerekecektir. Bu başvuru esnasında yetkililer sizlere bir form verecektir. Bu formu doğru bir şekilde doldurmanız işlemlerinizi daha da kolay hale getirecektir. Bu başvuru formunu teslim ettiğiniz gün içerisinde e-devlet şifrenizi alabilmeniz mümkün olacaktır. E-devlet şifresini edindikten sonra resmi e-devlet web sayfasına giriş yapın. Ve daha sonra sayfanın sağ üst köşesinde sisteme giriş yap butonuna tıklayın. Açılacak sayfada sizden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgileri sistem sizlerden size dair bilgilere ulaşıp talep ettiğiniz işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz adına istemektedir. Bu bilgiler ise T.C kimlik numaranız ve 2 TL karşılığında aldığınız e-devlet şifrenizdir. Bu bilgileri uygun boşluklara doğru bir şekilde girdikten sonra kimliği sorgula butonuna tıklayın. Ve talep ettiğiniz işleme uygun başlığa tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirin.