Gündem E-devlet portalı ile resmi sorgulamaları internetten gerçekleştirebilirsiniz!

E-devlet portalı ile resmi sorgulamaları internetten gerçekleştirebilirsiniz!

27.08.2016 - 12:06 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi ile siz de resmi sorgulama işlemlerini devlet dairlerine gitmeden gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet sorgulamaları için E-devlet giriş şifresini daha önceden temin etmiş olmanız gerekmektedir.

E-devlet portalı ile resmi sorgulamaları internetten gerçekleştirebilirsiniz

Vatandaşlara kolaylık olması için kurum ve kuruluşlar resmi internet sitelerini kullanıma sunarak daha hızlı ve daha kolay işlem imkânını vatandaşlara sunmaktadır. Özellikle kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunulan bu sistem vatandaşların günlük işlerini aksatmadan basit bir şekilde diğer işlemlerini gerçekleştirmesine olanak sağlamaktadır. Bu online sistemlerin arasından en kullanışlı olan devletimizin resmi internet sitesidir. Devletimizin resmi internet sitesi sizin de bildiğiniz üzere e Devlet adı altında hizmet vermektedir. Bu e Devlet sistemi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kullanılabilen bir sistemdir. E Devlet sistemi vatandaşlarımıza kolaylık olması için diğer kurum ve kuruluşların, bakanlıkların resmi internet sitelerini kendi bünyesi yani e Devlet platformu altında toplayarak daha hızlı ve daha kolay işlem imkânını vatandaşlara sunmaktadır. Çünkü e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ister okul ister emniyet isterse sağlık işleri ile alakalı olan tüm resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkânına sahipsiniz.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E Devlet sistemi diğer resmi kurumları tek bir çatı altında topladığı için insanlar da sadece e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra farklı farklı işlemlere yönelebilmektedir. Ancak e Devlet resmi bir kurum olduğu için üyelik almanız gerekmektedir. Bu e Devlet üyeliği diğer platformlardan farklı olarak PTT şubesi üzerinden gerçekleşmektedir. E Devlet üyeliği için ilk olarak yapmanız gereken işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu beyanınızın ardından PTT şubesinde ki vezne görevlisi sizden 2 TL işlem ücreti talep ederek T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Almış olduğunuz bu e Devlet şifresini ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet sistemine giriş yapacağınız ana ekranda bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Çünkü vatandaşların resmi kurum ve kuruluşlarla ya da bakanlıklarla işlemleri bitmemektedir. Bir sonraki resmi işlemlerinizde sizi tanımak ve daha hızlı işlem imkânı sunmak adına e Devlet sistemi sizden kişisel kimlik bilgilerinizi talep etmektedir. Ayrıca e Devlet sistemi güvenliğinizi de göz önünde bulundurarak PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkânına sahipsiniz.

Eğer e Devlet şifresi ile bu sisteme giriş yapmak istemezseniz de sizlere sunulan diğer giriş seçeneklerini de kullanabilirsiniz. Sizler mobil cihazlarınızla da kolay bir şekilde bu sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Mobil imza, Elektronik imza gibi diğer giriş seçeneklerini de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak vatandaşların büyük bir çoğunluğu daha pratik olduğu düşüncesiyle bu sisteme e Devlet şifresi ile giriş yapmak olmuştur. Dileyen herkes hangi giriş koşulunu kolay görürse onu kullanmakta özgürdür. Yapacak oldukları işlemi gerçekleştirmek tamamen kendilerine kalmış bir durumdur.