Gündem TC Kimlik No İle SSK-SGK Hizmet Dökümü ve SGK-SSK Prim Borç Sorgulama

TC Kimlik No İle SSK-SGK Hizmet Dökümü ve SGK-SSK Prim Borç Sorgulama

18.04.2015 - 10:14 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Böylelikle sigorta mükellefleri SSK-SGK hizmet, gün dökümü alma ve SGK-SSK prim borç sorgulama işlemlerini artık dijital platform üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

TC Kimlik No İle SSK-SGK Hizmet Dökümü ve SGK-SSK Prim Borç Sorgulama

Modern dünyada sigorta sistemleri son derece önemli bir rol üstleniyor. Özellikle de modern dünyada insanların daha çağdaş bir yaşam standardına sahip olabilmesi için kamu kurumları tarafından modern toplum temelinde sosyal sistemlerin inşası yapılıyor. Bu kapsamda özellikle sigorta sistemleri yaşamının büyük bir kısmını çalışarak geçirmekte olan vatandaşlar açısından son derece büyük bir önem arz ediyor. Özellikle de vatandaşların sosyal güvence kapsamı altına alınabilmesi, ücretsiz olarak devletin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi ve yaşlılık döneminde daha konforlu bir yaşam standardına sahip olabilmesi ve çalışma yaşamındaki haklarından yararlanmaya devam edebilmesi amacı ile emeklilik hakkı gibi son derece önemli haklara sahip olabilmesine yardımcı oluyor. Bu gibi önemli özellikleri dolayısı ile günümüz modern çağında son derece yoğun şekilde modern toplumlarda sigorta sistemleri en geniş kapsamlı ve en yoğun olacak şekilde uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

E-Devlet üzerinden SGK sorgulamalarınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz. SGK sorgulama işleminin detaylarını ve E-Devlet üzerinden SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Gelişen dünyanın büyüyen ülkelerin en başında kendisine yer bulan Türkiye’de de modern yaşantıda sigorta hizmetleri en aktif şekilde uygulanıyor. Özellikle de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sigortasız işçi çalıştırma durumlarına karşı yapılan ağır yaptırımlar gibi pek çok geniş kapsamlı uygulama ve çalışma ile Türkiye’de sigorta sistemlerinin en aktif şekilde uygulanması sağlanıyor. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2006 yılında Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin dünya standartlarını yakalayabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu kuruldu. Türkiye’deki sigorta kolları olan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta kollarını tek bir çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu daha modern ve daha çağdaş bir hizmet anlayışı ile sigorta hizmetleri sunuyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern Türkiye’sinde gelişen internet teknolojisinin çok daha geniş ve yaygın bir kullanım kapsamına ulaşması ile birlikte diğer pek çok kamu kurumu gibi ve hatta onlardan daha aktif bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Böylelikle sigorta mükellefleri SGK hizmet dökümü alma işlemlerini artık dijital platform üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri artık dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlayabildikleri E-SGM uygulaması üzerinden sigortaları ile ilgili ayrıntılı bilgileri SGK hizmet dökümü alma işlemi ile ulaşabiliyor. Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasında SGK sorgulama işlemlerini şifresiz olarak gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta bilgilerinin güvenliği için dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulamasında işlemlerin bazı kimlik bilgilerinin girilmesi ile yapılabilmesine izin veriyor. Bu kapsamda da sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemleri için E-SGM uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Sigorta sorgulaması için vatandaşlar bu bilgileri girerek, sistemdeki sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

SSK sorgulama işlemlerini E-SGM uygulaması üzerinde yer alan ‘4A hizmet bilgisi’ ile ayrıntılı olarak alabilme imkanı bulunuyor. Sigorta mükellefleri dilerlerse SSK sorgulama işlemlerini dijital platform üzerinde e-Devlet sistemi ile de yapabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan tüm kamu kurumları ve bu kamu kurumlarının online hizmetlerini tek bir portal üzerinde toplamak amacı ile Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2008 yılında hizmete açılan e-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu kamu hizmetleri de yer alıyor. Sigorta mükellefleri diğer e-Devlet işlemlerinde olduğu gibi SSK sorgulama işlemleri içinde e-Devlet sistemine giriş yapıyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri e-Devlet giriş işlemlerinde 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanabiliyor. Sigorta mükelleflerinin e-Devlet sistemi giriş işlemlerinde kullanabilecekleri yöntemler ise ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanmaları gerekiyor. Böylelikle e-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan e-hizmetler kategorisindeki alfabetik listeli kamu kurumları listesinden ‘S’ harfine gelerek burada Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından sigorta sorgulama işlemleri ile en güncel sigorta bilgilerinin tüm ayrıntılarına erişim sağlayabiliyor.

Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi resmi internet sayfasındaki E-SGM uygulamasını veya e-Devlet sistemi üzerinde yer alan uygulamasını kullanarak yapacakları sigorta dökümü alma işlemleri ile en güncel sigorta bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte erişim sağlayabiliyor.