Gündem E-Devlet şifremi unuttum ne yapmam gerek? E-Devlet giriş işlemleri burada!

E-Devlet şifremi unuttum ne yapmam gerek? E-Devlet giriş işlemleri burada!

01.12.2015 - 22:19 | Son Güncellenme:

E-Devlet giriş işlemlerini yapmak için E-Devlet şifrenizin olması gerek. Bu şifreyi almak çok basit ancak unuttuğunuzda ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

E-Devlet şifremi unuttum ne yapmam gerek E-Devlet giriş işlemleri burada

Geçirmiş olduğumuz dönemlerde internetin kullanım alanı zaman geçtikçe ve gün ilerledikçe artmış durumdadır. Gelişen internet teknolojik ilerlemeler hayatımızın her anında işlerimizi kolaylaştırmaya devam eder. Gerek pratikliği ile gerek de hayatımızda sağlamış olduğu kolaylığıyla ile internet hemen hemen her alanda kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle de günümüzün modern teknolojisi ile en yüksek platformda vatandaşlara hizmet verirler aynı zamanda kamu kurumları tarafından vatandaşın hizmetine sunulan online kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getirerek daha güvenli ve daha hızlı online kamu hizmetleri sunan e-Devlet sistemi ile birlikte vatandaş, modern dünyanın ileri nesil internet teknolojisinin sunduğu fırsatlardan kamu işlemlerinde de yararlanabilme imkanına sahip olabilmektedir. İnternet teknolojisi ile vatandaşların yapacağı işlemlerin çok daha kısa bir zaman dilimi içinde yapabilecekler.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çoğu vatandaşlar iş yaşamları boyunca yoğun tempolu olarak çalışırlar. Yürüttükleri bu iş yaşamları içerisinde daha pek çok işlemler yapmaları için vatandaşlar oradan oraya koşuştururlar. Fatura işlemleri, bankacılık işlemleri, kamusal işlem yapılan işlemler olarak bunlara vakit ayırmaları gerekir. Ancak her zaman buna vakit ayıramayabilirler. Yani her zaman işlemlerini gerçekleştirecek vakit bulamayabilirler. Kamu kurumlarının ya da kuruluşlarının internet teknolojisini en aktif şekilde kullanılıyor olması vatandaşların son derece önemli birçok faydadan yararlanmalarına ve birden fazla fırsatlardan yararlanma olanağı bulurlar aynı zamanda da kamu kurumları içi işleyişinde daha hızlı ve daha modern daha çağdaş bir yapıda oluşmasına olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’miz de kamu hizmetlerinde çağdaş dünya koşullarına başarılı bir biçimde uyum sağlanmasını sağlar hem de ileri internet teknolojisi ile beraber kamu hizmetlerinde vatandaşa çok daha hızlı ve daha modern hizmet şartlarını sunabilmektedir. Durum böyle olunca da günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumların resmi yapısı içerinde internetin son derece önemli bir görev üstlenmesine yol açmaktadır.

Kendini ilerleten internet teknolojisinin aktif olarak kullanan kamu kurumlarının internet üzerinde oluşturmuş oldukları online hizmet alanları, aynı zamanda dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile tek çatı altında birleştirilmiştir. Aynı zamanda da dijital dünyada sunulan kamu hizmetlerinin işlemlerini daha düzenli olmasını sağlamaktadır. Hem de daha pratik daha kolay bir şekilde internet üzerinden rahatça halledebilirler. Biz vatandaşların daha kolay bir biçimde kamusal işlemlerini yapabilmeleri için bu sistem oldukça büyük önem taşır. Her birimiz bu sistemden kolay bir yöntemle yaralanabiliriz.

Günümüz modern internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde bu şekilde aktif olarak kullanılması vatandaşların mesai saati, hafta sonu tatili, öğle yemeği tatili ve diğer resmi tatil gibi kurumlardaki işlem dışı saatlerindeki ihtiyaçlarda yaşanan sorunun tamamen ortadan kalkmasını sağlamaktadır. İşlemlerimizi evde, işte, yolda aklınıza gelebilecek olan hemen hemen her alanda her yerde yalnızca internete erişim sağlayarak çok kısa bir zaman içinde bu sistemden yaralanabilirler. İnternet işlemlerinizi bu sistem aracılığı ile istediğiniz gün istediğiniz saatte gerçekleştirebilir, işleminize kendiniz yön verebilirsiniz. Bu yenilikçi mükemmel sistem ile internet platformunda yer alan bu sistem ile günümüz Türkiye’sinde ki bu gibi sorunların yaşanmamasını sağlar hem de vatandaşların internete erişimi sağladı her yer de kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını 7 gün 24 saat kullanabilir, kamu işlemlerini internet pratikliği ile gerçekleştirebilmektedirler.

Haberin Devamı

Her bireyin kolay bir şekilde internete erişim sağlama imkânı bulduğu bu günümüzde internette yer alan sanal devlet kurumları ile olan işlemlerde vatandaşa büyük ölçüde kolaylık sağlanmış durumdadır. Sağlamış olduğu tüm bu avantajları dışında aynı zamanda kamu hizmetlerinde bulunan kamu işlerini büyük ölçüde azaltır, bu iş yükünü önemli bir oranda düşürmüştür. Günümüz modern Türkiye’sinde Başbakanlık adın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kurulan, geliştirilen ve yönetilen bu e-Devlet sistemi vatandaşın kamu kurumlarında ki işlemlerini yapabilmelerinde büyük kolaylık ve önemli avantajlar sağlamış durumdadır.

Haberin Devamı

Yukarıda belirtmiş olduğumuz giriş seçeneklerinden sistem şifresi ile giriş yapmayı tercih eden vatandaşlar öncelikle herhangi bir PTT şubesine gitmeleri gerekir. Burada çok makul bir ücret ödeyerek bu sisteme giriş yapmaları için şifre alırlar. Almış oldukları şifreyi kendileri isterlerse değiştirebiliyorlar. Bunun için öncelikle PTT den almış oldukları şifre ile sisteme giriş yapmaları gerekir. Sisteme giriş yaptıklarında öncelikle kişinin kimlik bilgileri istenir. Bu kimlik bilgilerini doldurduktan sonra işlemlerini yapabilirler.