Gündem E-Devlet Şifresi Alma ve E-Devlet Hizmetlerine Giriş Yapma

E-Devlet Şifresi Alma ve E-Devlet Hizmetlerine Giriş Yapma

02.07.2015 - 10:09 | Son Güncellenme:

Pek çok kamu işlemlerimizi yapmaya yardımcı olan E-Devlet sistemi günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. E-Devlet şifresi nasıl alınır ve E-Devlet hizmetlerine nasıl giriş yapılır tüm sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Alma ve E-Devlet Hizmetlerine Giriş Yapma

Birçok kurum ve kuruluşun artık sanal ortamda yer alması ile birlikte devlette bazı işlemlerin sanal ortamdan yapılması için bir uygulamayı hizmete sokmuştur. Bu uygulamanın adı E-Devlet uygulamasıdır. Gelişen teknoloji ile artık birçok kurum ve kuruluş internet kullanımının artmasına paralel olarak kendisine sanal ortmada yer edinmiş ve birçok işlem için sanal ortamda bizlere hizmet sunmaya başlamıştır. Bu gelişmelere kayıtsız kalmak istemeyen devlet ise birçok işlemi yapabileceğimiz E-Devlet uygulamasını hizmete koymuştur. Sizde bir devlet kapısı olan E-Devlet uygulamasından faydalanarak bir işleminizi zaman kaybı yaşamadan hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Biz sizlere E-Devlet uygulamasının kapsamı ve bu uygulamadan nasıl yararlanılacağı hakkında bilgi vereceğiz.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

İlk olarak E-Devlet uygulamasından faydalanmak istiyorsanız adresine giriş yapınız. Bu adrese giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfada sağ kısımda yer alan E-Hzimetler bölümüne tıklayarak sistemin sunmuş olduğu hizmetleri görebilirsiniz. E-Hizmetler sayfasında hangi kurumdan hangi işlemi yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Bu belirlemeyi de yaptıktan sonra açılacak olan sayfada ilk olarak kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada sizden ilgili alanlara E-Devlet şifrenizi ve TC kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. İlgili alanlara sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve tam olarak girdikten sonra artık sizde ulaşmak istediğiniz bilgiye kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden yapabileceğiniz bazı işlemler şu şekildedir;

Haberin Devamı

E-Devlet 4A Emeklilik Kesintileri; emekli maaşınız normalden düşük yatmış ise bunun nedenini sisteme giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Ayrıca emekli maaşınızın oranına bakabilirsiniz. Neden kesinti yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

4A Emekli Aylık Bilgisi; emekli aylığınız hakkında kafanıza takılna her şeyi sistem üzerinden öğrenebilir gerekli duyduğunuz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

4A Hizmet Dökümü; 4A Hizmet Dökümüne ulaşma imkanı ile birlikte işe giriş tarihinizi, yatırılan priminizi ve ne kadar prim yatırdığınızı öğrenebiliceksiniz.

4B Borç Durumu; sistemin sağladığı borç durumu uygulaması ile ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilmeniz mümkündür.

4B Emekli Aylığı Kesintileri; bu uygulamanın sağladığı kolaylık ile BAĞ-KUR emekli aylığında neden kesinti yapıldığını öğrenebilirsiniz.

4B Aylık Bilgisi; uygulama bilgilendirme amacı taşımaktadır. Emekli aylığı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

4B Tescil Kaydı; BAĞ-KUR ile ilgili tescil kaydınıza bu uygulamanın sağladığı kolaylık ile ulaşabilirsiniz.

E-Devlet 4C Emekli Aylığı Kesintileri; emekli sandığı ile ilgili alınan maaşlarda neden kesinti yapıldığını sistemden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

4C Emekli Aylık Bilgisi; bilgilendirme amaçlıdır. Emekli sandığı ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

4C Tescil Kaydı; emekli sandığı ile ilgili tescil kaydınıza ulaşabilir. Gerekli olan sorgulatmaları yapabilirsiniz.

Sizde E-Devlet uygulamasında faydalanarak yukarıda ki işlemler ve bunun yanında bir çok işlemden faydalanabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

E-Devlet Şifresi

E-Devlet uygulamasından faydalanmak için E-Devlet şifresi, mobil imza ya da elektronik imzadan birine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bu bilgilerden birine sahip değilseniz E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapamazsınız.

Sizde E-Devlet üzerinden işlem yapmak istiyor ancak E-Devlet şifresi sahibi değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. PTT şubesine gittiğiniz zaman sizden işlem için ilk olarak 2 TL işlem ücreti istenecektir. Bu işlem ücretini vermezseniz E-Devlet şifresi sahibi olamazsınız. Daha sonra veznede çalışan memur sizden TC kimlik numaranızı isteyecektir. Memura TC kimlik numaranızı eksiksiz bir şekilde söyledikten sonra memur size kapalı bir zarf içinde tek kullanımlık ve TC kimlik numaranıza özel şifrenizi verecektir. Bu şifre ilk giriş için size tahsis edilmiş olacaktır. Bu şifreyi sisteme ilk girdikten sonra kendiniz aklınızda tutabileceğiniz bir şifre belirleyiniz. Şifreyi ayırıca bir yere yazmanızda fayda vardır. Çünkü şifrenizi unuttuğunuz zaman ikinci sefer şifre için gittiğiniz zaman PTT şubelerinde alınacak olan ücret 4 TL olacaktır. Bu ücret farkı her şifre unuttuğunuz zaman artacak ve 10 TL’ ye kadar yükselebilecektir. Bundan dolayı kolay hatırlayabileceğiniz bir şifreyi belirlemeniz sizin faydanıza olacaktır.Sisteme giriş sağlayabileceğimiz bir diğer yol ise mobil imza yoludur. Sizde anlaşmalı GSM şirketlerine giderek belli bir ücret karşılığında mobil imzanın sahibi olabilirsiniz. Mobil imza sahibi olduktan sonra artık sizde bu imza ile birlikte sisteme giriş yapabilir ve istediğiniz bilgilerin sahibi olabilirsiniz.Sisteme giriş yapabileceğiniz bir diğer yol ise elektronik imza uygulamasıdır. Sizde elektronik imzayı sanal ortamdan edindikten sonra E-Devlet uygulamasında yararlanabilirsiniz.