Gündem E-Devlet Şifresi İle Edevlet Servislerini Kullanabilirsiniz

E-Devlet Şifresi İle Edevlet Servislerini Kullanabilirsiniz

21.04.2015 - 10:09 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi nasıl alınır ve E-Devlet sistemine nasıl giriş yaparım? E-Devlet hakkında tüm merak ettikleriniz bu haberde!

E-Devlet Şifresi İle Edevlet Servislerini Kullanabilirsiniz

Dijital platformda bulunan hizmetler artık vatandaşların çok daha pratik bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerini yapabilmelerine olanak sağlıyor. Sanal platformda Başbakanlık tarafından hizmete açılan e-Devlet portalı ise dijital dünyada kamu kurumlarının vatandaşlara sunmakta olduğu tüm online hizmetleri tek bir portal üzerinde topluyor. Özellikle de sanal devlet portalı olarak isimlendirilmekte olan Başbakanlığın bu yeni bu portalı üzerinde tüm kamu kurumları ve bu kurumların online hizmetlerine tek bir platform üzerinde erişim sağlayabilme imkanına sahip olunabiliyor ki bu durum günümüz modern çağında vatandaşlara dijital dünya üzerinde de önemli bir kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET

Günümüz modern Türkiye’sinde gelişen internet teknolojisini kullanmayan hiçbir kamu kurumunun kalmaması sonucunda vatandaşlar artık pek çok resmi işlemini dijital platform üzerinden yapabiliyor. Kamu kurumlarının dijital dünyada vatandaşın hizmetine sunmuş olduğu bu online hizmetleri tek bir portal üzerinde toplayan sanal devlet kapısı üzerinden vatandaşlar artık çok daha kolay ve çok daha güvenli bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu nedeni ile de günümüzde Başbakanlığın dijital dünyadaki devlet kapısı olarak nitelendirilen bu sistemi vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

2008 yılında kamu kurum ve online hizmetlerini tek bir portal üzerinde bir araya toplayabilmek amacı ile Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından dijital platformda hizmete açılan e-Devlet sistemi üzerinde aktif kullanıcı sayısı 22 milyon sınırına dayandı. 18 yaşını geçen her Türk vatandaşının kullanıcı olarak yer alabildiği bu sistemdeki yaklaşık 22 milyon kullanıcı sayısı Türkiye’nin nüfusunun yarısının sanal devlet sistemini kullandığını gösteriyor. 174 devlet kurumunun bin 156 hizmetinin yer aldığı sisteme sürekli olarak yeni hizmetler ilave edilmeye devam ediliyor. Böylelikle de dijital dünyadaki bu devlet kapısı üzerinden yapılacak işlemlerin kapsamı her geçen gün biraz daha geniş alanlara ulaşıyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde bulunan online hizmetler ile yapılan tüm işlemlerin ve alınan tüm evrak ya da bilgilerin kamu kurumlarında yapılan işlemlerde yasal bir geçerliliği bulunuyor. Böylelikle de Türkiye’deki resmi hizmetlerin teknoloji ve internet dünyasına başarılı bir entegre olabilmesi sağlanabiliyor. Türkiye’nin dijital platformda yer alan sanal devlet kapısı sisteminde güvenlik önlemlerinin ilk aşaması 4 farklı giriş yöntemi seçeneği ile kullanıcıya ulaşıyor. Bu kapsamda vatandaşlar artık e-Devlet sistemine giriş işlemlerini bu ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Bu 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş sayfasından kola bir şekilde giriş yapılarak, kamu kurumlarının 1156 online hizmetinden yararlanılabiliyor.