Gündem E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet şifresi nasıl alınır?

25.04.2018 - 11:53 | Son Güncellenme:

E-devlet uygulaması kişilere devlet nezdinde olan bütün bilgilerine bir tıkla ulaşabilmesini sağlayan oldukça yararlı bir sistemdir.

E-Devlet şifresi nasıl alınır

Kişiler e-Devlet sisteminden kendi üzerine kayıtlı bir vergi borcu var mı, sigorta primleri ödeniyor mu, Kendi adlarına açılmış bir dava mevcut mu, hangi operatörde kendi üzerine kayıtlı numara var ya da var mı gibi bilgileri kolaylıkla sorgulayabiliyorlar. Bunun yanında e-Devletin yeni başlattığı bir sistem olan soy ağacı uygulaması ile bireyler e-Devlet sistemine giriş yapıp belge isteğinde bulunarak alt üst soy bilgisi bilgilerine ulaşabilmektedirler.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi almanın en kolay yolu

E-Devlet şifresi almak isteyen bireyler, nüfus cüzdanı ile postane şubelerinden birine başvurmak sureti ile e-Devlet şifresine cüzi bir ödeme yapması karşılığında ulaşabilmektedir. Kişi aldığı şifre ile e-Devlet sistemine girerek kendi hesabı için tanımlı güvenli bir parola oluşturarak kolay bir şekilde e-Devlet sisteminin hizmetlerinden faydalanmaya başlayabilmektedir. E-Devlet sistemi internet üzerinden verilen bu hizmetler ile halk için kişisel bilgilerine ulaşmayı oldukça kolay bir hâle getirilmiştir. Birey e-Devlet internet sistemi olmadan önce bu gibi sorgular için devlet dairelerine gidip istekte bulunmakta, bilgi erişimi için vakit kaybetmekteydi. E-Devlet internet uygulaması sayesinde kişiler bu gibi vakit kayıplarından kurtulmuşlardır.

Haberin Devamı

E-devlet şifresini kimler alabilir?

E-Devlet şifresini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes ulaşım sağlayarak alabilmektedir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi kişi gidip PTT şubelerinden nüfus cüzdanı sureti ile başvuruda bulunarak şifre isteğinden bulunabilir, e-devlet sistemine girerek bu sistemin faydalarından yararlanmaya başlayabilir. 4-A hizmet dökümü, kişinin seçmen kaydı sorgusu, kişi üzerinde bir dava açılıp açılmadığına dair mahkeme dava dosyası sorgusu, kişinin araç veya taşınır taşınmaz mallarına dair vergi borcu sorgulama gibi çeşitli hizmetlerden yararlanmak mümkündür. Kişi üzerine kayıtlı bir tapu olup olmadığı varsa neler olduğuna dair bir sorgulama ve bunların yanında üç günlük hava tahmin raporları ve günlük döviz kurları yine e-Devlet sisteminin verdiği hizmetler arasında yer almaktadır.