Gündem E-Devlet Sisteme Giriş ve eDevlet Sorgulamaları

E-Devlet Sisteme Giriş ve eDevlet Sorgulamaları

13.05.2015 - 11:16 | Son Güncellenme:

Pek çok kamu işlemlerimizi yapmaya yardımcı olan E-Devlet sistemi günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. E-Devlet şifresi nasıl alınır ve E-Devlet hizmetlerine nasıl giriş yapılır tüm sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

E-Devlet Sisteme Giriş ve eDevlet Sorgulamaları

Günümüzde oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaşlar tarafından dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetleri kullanılıyor. Günümüzün hızla gelişen teknolojisini aktif olarak kullanan tüm kamu kurumlarını dijital platform üzerinde tek bir portal içerisinde toplayan e-Devlet portalı üzerinden artık internetteki online kamu işlemleri daha hızlı ve daha pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetlerinin dağınık bir vaziyette bulunması vatandaşların bu hizmetlere ulaşmalarının daha zorlu olmasına ve hatta bu online hizmetlerden haberdar olamamasına yol açıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern çağında dijital platform üzerindeki kamu hizmetlerinde var olan bu sorunlar nedeni ile Başbakanlık tarafından e-Devlet portalı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde sanal bir devlet portalı geliştirildi. Dijital platform üzerinde yer alan tüm kamu kurumlarını bünyesine alan ve vatandaşa internette daha güvenli kamu hizmetleri sunan bu sanal devlet portalı vatandaşlar tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Başbakanlık tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile internet üzerinde hizmete açtırılan e-Devlet sisteminin hizmet sloganı da ‘kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan hızlı ve güvenli erişim...’ olarak vatandaşlara online kamu hizmetleri sağlıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern Türkiye’sinde internet kullanım oranlarının her geçen gün artış göstermesi ve çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte kamu kurumlarının online hizmetlere daha fazla ağırlık vermesi sonucunda daha modern bir online kamu hizmetinin vatandaşa verilebilmesi amacı ile oluşturulmuş sanal bir devlet portalı olarak hizmet veriyor. E-Devlet sistemi içerisinde yer alan bu gibi son derece önemli vatandaş bilgilerinin bulunması ve aynı zamanda da vatandaşların kamu kurumları ile yaptıkları işlemlerin yasal geçerliliğinin bulunması nedeni ile güvenli giriş yapılması gerekiyor. Vatandaşların sanal devlet portalı giriş işlemlerinde kullanabilecekleri 4 farklı giriş yöntemi bulunuyor. Vatandaşların her PTT şubesinden kimlik ibrazı ve ekonomik bir ücret karşılığında bir kere aldıkları e-Devlet şifresi ile giriş yöntemi bulunurken, mobil imza ile giriş ve elektronik imza ile giriş olarak farklı seçeneklerde bulunuyor. Vatandaşlar tarafından sırasıyla yoğun olarak kullanılmakta olan bu giriş yöntemlerin yanı sıra ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemi de vatandaşlar tarafından sisteme giriş için kullanılıyor. E-Devlet sistemi üzerinde 175 kamu kurumunun her geçen gün artmaya devam eden 1.162 adet online hizmeti bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, YÖK ve MEB gibi vatandaşların yoğun olarak işlem gerçekleştirmekte olduğu önemli devlet kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının dijital dünyada hizmete açmış olduğu online hizmetleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Sloganı ‘kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan hızlı ve güvenli erişim...’ olan e-Devlet sistemi üzerinde yer alan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi ile gerçekleştirilen pek çok kamu işleminde yasal geçerlilik bulunuyor olması sisteme giriş işlemleri sırasında vatandaşlardan bu tip bilgiler çok daha etkin bir şekilde talep ediliyor. Böylelikle dijital dünya içerisinde tamamen güvenli, hızlı ve pratik bir sanal devlet portalı oluşturularak, modern teknolojinin vatandaşa sunduğu hizmetlerden kamu hizmetlerinde de yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Vatandaşların kişisel bilgilerinin güvenliğini ve resmi işlemlerde daha yüksek bir online güvenliğin oluşturulabilmesi için vatandaşların güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşlar resmi devlet kurumları ile olan işlemleri için sanal devlet portalı üzerinde herhangi bir online hizmet uygulaması bulunuyor ise işlemini buradan yapmayı tercih ediyor. Özellikle akıllı cihazların bulunulan her yere internet getirmekte olduğu bugünlerde vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerde ve her anda kolayca devlet kurumları ile ilgili olan pek çok işlemini birkaç tıkla gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Bu neden ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan online bir devlet portalı olarak aktif hizmet vermeye devam ediyor. Tüm kamu kurumlarının yer aldığı sanal bir devlet sistemi olması nedeni ile son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir devlet portalı haline geliyor.