Gündem E-devlet sistemi ile devlet kurumlarına ait işlemler!

E-devlet sistemi ile devlet kurumlarına ait işlemler!

26.06.2016 - 11:46 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi ile 22 kuruma ait bir çok sorgulamaları yapılabiliyor. E-devlet sistemini kullanan vatandaşlar kolaylıkla bir çok sorusuna cevap bulabiliyor. E-devlet sistemine giriş yapabilmek için şifreniz olmalıdır. İşte detaylar...

E-devlet sistemi ile devlet kurumlarına ait işlemler

Teknolojinin birçok alanda hayatımızı kolaylaştırdığı herkes tarafından bilinmektedir. Teknoloji ile birlikte hayatımıza giren çok fazla alet ve cihaz bulunmaktadır. Hayatımızı kolaylaştırmak için üretilen bu alet ve cihazlar üretilmeye ve geliştirilmeye devam etmektedir. Günümüzde teknolojinin getirdiği en önemli aletlerden bazıları şunlardır; cep telefonları, bilgisayarlar, tabletler, mutfak robotları, beyaz eşyalar, arabalar ve bunlara benzer birçok cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazlarla bağlantılı olarak bir de internet hayatımıza girmiştir. İnternet üzerinden birçok işlemimizi yapabiliyoruz. Bu sayede bir yere gidip işlem sırası beklemek zorunda olduğumuz bir işlemi herhangi bir yere gitmeden oturduğumuz yerden halledebiliyoruz. İnternet üzerinde oluşturulmuş olan birçok resmi site sayesinde bu bahsettiğimiz şekilde işlem yapabiliyoruz. İnternet üzerinden; internet bankacılığı, sosyla medya üzerinden iletişim, çoklu oyunlar sayesinde bütün internet kullanıcıları ile oyun oynamak, eğitim öğretim uygulamaları, her alanda alışveriş ve aynı zamanda devlet dairesi işlemleri de internet üzerinden yapılabilmektedir. Devlet dairesi işlemlerinin yapılabildiği en büyün internet platformu E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 adet farklı resmi kuruma ait birçok devlet dairesi işlemlerini yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçldır.

E-Devlet sisteminin önemini anlatmak ile bitiremeyiz. Ancak bizleri resmi devlet dairesi kurum ve kuruluşlarında saatlerce sürebilen yorucu ve uzun süren işlem sıralarından kurtarmış durumdadır. E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir yere gitmeden, herhangi bir yere telefon etmeden dakikalar içerisinde oturduğumuz yerden işlem yapabiliyoruz. Bu hem vakit kazancı hem de yorulmamamız gerektiği anlamındadır. Bu nedenle E-Devlet kullanıcıları sistemden oldukça memnun olduklarını söylemektedirler.
E-Devlet şifresine sahip olabilmek için herhangi bir PTT şubesine yani postaneye nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda kimlik bilgileriniz kullanılarak sisteme giriş yapabilmeniz için sizin adınıza yeni bir şifre oluşturulacaktır. Sizin adınıza oluşturulacak bu E-Devlet şifresini alabilmek için işlem ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücreti 2 TL’dir. İşlem ücretini ödediğiniz zaman şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Alacağınız bu şifre E-Devlet sistemi üzerinde geçici bir şifre olacaktır. Sisteme giriş yaptığınız zaman sistem sizden otomatik olarak şifrenizi değiştirmenizi, yani kendinize ait bir şifre oluşturmanızı isteyecektir. Bilmeniz gereken diğer bir şifre bilgisi ise kendinize ait şifre ile başka biri adına işlem yapamayacak olmanızdır. Bahsettiğimiz gibi şifreniz sizin adınıza oluşturulacaktır. Bu nedenle kimseyle paylaşmamanızı öneririz. Şifrenizi unutmanız durumunda ise şifrenizi geri alabilmek için yapabileceğiniz iki farklı yöntem bulunmaktadır. İlk yöntem internet üzerinden kurtarma yöntemidir. Sisteme Giriş yapacağınız bölümde bulunan “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklayarak açılacak olan sayfadaki şifre kurtarma bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Genel olarak bu bilgiler kimlik bilgilerinizden oluşmaktadır. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdiğinizde sistem yeni bir şifre oluşturmanızı isteyecektir. Böylelikle şifrenizi kurtarmış olacaksınız. Diğer yöntem ise tekrar bir PTT şubesine giderek şifrenizi unuttuğunuz başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra yeni şifrenizi 4 TL işlem ücreti karşılığında teslim alabilirsiniz.