Gündem E-devlet sistemi ile resmi sorgulama işlemleri!

E-devlet sistemi ile resmi sorgulama işlemleri!

20.07.2016 - 08:43 | Son Güncellenme:

E-devlet ile resmi kurumlara ait bir çok bilgiye erişim sağlamak mümkündür. Ayrıca E-devlet sistemi ile bir çok resmi sorgulama hizmetini ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. E-devlet sistemine ait daha fazla bilgiye haberimizden erişim sağlamanız mümkün olacaktır.

E-devlet sistemi ile resmi sorgulama işlemleri

Günümüzün teknolojisi ile birlikte insan hayatı oldukça kolay bir hale gelmiş durumdadır. Bu teknoloji çağının en önemli gelişmelerinden ve getirilerinden biri olan internet sayesinde birçok şey yapabiliyoruz. İnternet üzerinden neredeyse her şeyi yapabilmemiz mümkündür. Sayabileceğimizden çok daha fazla uygulamayı içerisinde barındırmaktadır. İnternet üzerinden her alanda alışveriş yapılabilmektedir. Konut, ev, araba veya kıyafet alışverişleri bunlardan yalnızca birkaç tanesidir. İnternet üzerinden bunlar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş olan birden fazla eğitim öğretim uygulaması da bulunmaktadır. Önemli uygulamalardan bir tanesi de internet bankacılığıdır. Her banka olmasa da önemli birçok bankanın internet üzerinden işlem gerçekleştirilebilen resmi sayfaları bulunmaktadır. Ve en önemli uygulamalardan bir tanesi de internet üzerinden yapılabilen devlet dairesi işlemleridir. Devlet dairesi işlemlerimizi geçtiğimiz yıllardan itibaren internet üzerinden yapabilmeye başlamıştık. İnternet üzerinden gerçekleştirilebilen en büyük devlet dairesi işlem sayfası E-Devlet’tir.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet resmi internet sayfası vatandaşlarına daha kolay ve daha ulaşılabilir bir hizmet sağlamak için oluşturulmuş olan bir sistemdir. Bu nedenle kullanıcıları tarafından oldukça sevilen bir uygulamadır. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek oldukça kolaydır ve dakikalar içerisinde her türlü işlemi yapabilmeniz mümkündür. E-Devlet sistemi oldukça yüksek güvenlik ile korunan bir resmi sitedir. Yüksek korumaya ihtiyaç duymasının nedeni ise sistem üzerinden kimlik bilgilerinin kullanılarak işlem yapılmasıdır. Sistem üzerinde herhangi bir işlemi yapabilmek için şifrenizin olması gerekmektedir. Böylelikle sistem üzerindeki güvenliği sağlamış olacaksınız. Aksi takdirde sisteme giriş yapabilmeniz olası bir seçenek değildir. Şifreniz olmadan E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Şifre edinme işlemi ise oldukça kolay bir işlemdir. Şifrenizi size yakın veya uzak herhangi bir PTT şubesine giderek, nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda teslim alabilirsiniz. Alacağınız bu şifre size özeldir, size ait kimlik bilgileri ile oluşturulmuştur ve sizden başkası bu şifre ile işlem yapamayacaktır. Şifre almak için yapacağınız bu işlem ücreti 2 TL’dir. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme yapacağınız ilk girişte sistem sizden otomatik olarak şifrenizi değiştirmenizi talep edecektir. Bunun nedeni ise ilk almış olduğunuz zarf içerisindeki şifrenin geçici olmasıdır. Bu şifre ile sisteme giriş yapıp, kendinize ait bir şifre oluşturmanız gerekmektedir. Şifrenizi oluşturduktan sonra şifreniz kalıcı hale gelmiş olacaktır. Şifrenizi değiştirdikten sonra sisteme her girişinizde bu şifreyi kullanabilirsiniz.

Sistem üzerinden herhangi bir işlemi gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken şey oldukça basittir. Sisteme girişinizi yapınız ve arama motoru üzerine yapmak istediğiniz işlemin ismini yazınız. Bu platform üzerinden sonuç alamazsanız işlem menüsünde bulunan E-Hizmetler seçeneğine tıklayıp o menü üzerinde bulunan işlemlerden yapmak istediğiniz işlemin üzerine tıklayınız. Böylelikle işlem sayfasına ulaşabilir ve işleminizi yapmaya başlayabilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden yapılan her işlem resmi işlem özelliği taşımaktadır. E-Devlet sistemi üzerinden yapmış olduğunuz bir işlemin sonuç belgesini bilgisayarınızdan çıktı olarak alabilir ve resmi kurumlarda kullanabilirsiniz. Üzerinde bulunan barkod sayesinde belge sorgulaması ve kontrolü yapılabilmektedir. Bu nedenle resmi evrak olarak kullanılabilir.