Gündem E-devlet sistemini nasıl kullanabilirim?

E-devlet sistemini nasıl kullanabilirim?

28.04.2016 - 09:44 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi vatandaşların online ortamda işlemlerini yapmasını sağlar. E-devlet sistemini kullanabilmeniz için E-devlet şifresi sahibi olmalısınız.

E-devlet sistemini nasıl kullanabilirim

Yazımızda sizlere e-devlet sistemi hakkında bilgi vereceğiz. Devletin bütün kamu bilgi sistemlerinin tekbir üzerinde ve tek bir merkezde toplayan ve vatandaşın hizmetine sunulmuş olan bir sistemdir. E-devlet sisteminin kurulmasındaki temel amaç devletin hizmetlerinin vatandaşlara en etkin ve en kolay yoldan nasıl iletileceğini düşünmek olmuştur. Hızlı kaliteli kesintisiz ve güvenli bir şekilde devlet kurum ve kuruluşlarından yapmanız gereken işleri sizler internet üzerinden ulaşmanız mümkündür. Peki, e-devlet sistemi üzerinden hangi işlemler olabileceğini hakkında bilgi sahibi olmak ister misiniz? Öncelikle vatandaş kategorisi altında yapabileceğiniz temel işlemler şunlardır; askerlik ile seferberlik, eğitim, Sosyal Güvenlik, doğum, iş ve kariyer, özürlü vatandaşlar, kültür, sanat ve spor, seyahat ve turizm, yasal işlemler, trafik haklar ve korunması gibi temel başlıklar altında işlemler yapılabilmektedir. Daha sonrasında ise devlet kategorisi altında yer alan işlemler şunlardır; Cumhurbaşkanlığı, tarihimiz, Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi, adli ve idari yargı, bilim ve teknoloji, araştırma ve istatistik, enerji, devlet sözleşme ve ihaleleri, eğitim, çevre, kültür ve turizm, doğal kaynaklar, tarım, sağlık, savunma ve güvenlik, uluslararası ilişkiler ve konular ve sonrasında mevzuatlar hakkında e-devlet kategorisi altında yapabileceğiniz işlemler yer almaktadır.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İş kategorisi altında ise yapabileceğiniz işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz; sektörler, işletmenin doğuşu ve feshi, destek ve krediler, işletmelerin büyüme ve gelişimi, bağış, elektronik ticaret, dış ticaret, devlet ihaleleri, yatırım ve sermaye, finans, vergi, iş ve kariyer hakkındaki işlemlerin iş kategorisi altında gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi sizlere e-devlet sisteminin getirmiş olduğu kolaylıklar hakkında bilgi vereceğiz. E-devlet sistemiyle beraber artık elektronik ortamdan sunulmakta olan kamu hizmetleri tek bir internet sitesi üzerinden ulaşılmasına imkân sağlanmıştır. Bizzat kamu kurum ve kuruluşlarında sağlanmakta olan kamu hizmetleri artık internet üzerinden güncel ve doğru bir şekilde bilgiler sayesinde vatandaşların ulaşmasına imkân sağlanmıştır. Daha sonrasında ise kamu kurum ve kuruluşlar arasında belge ve bilgilerin paylaşımı yine e-devlet sistemi üzerinden vatandaşa kurulmakta olan hizmetleri ile beraber sağlanmaktadır e-devlet sistemi tek bir kimlik doğrulama sayesinde çok sayıda hizmeti ikinci bir kimlik doğrulamasını ihtiyaç duymadan erişim sağlayan bir sistemdir. Sonrasında ise e-devlet sistemi üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için yani harç vergi ve benzeri işlemler için ödeme yapılması gerektiği zaman ödeme birimi hizmete bu sistem sayesinde e-devlet kapısı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir ve devletin temel amacı ise tek bir adres üzerinden şifre, mobil imza, elektronik imza gibi kimlik doğrulama sistemleri ile beraber güncel ve hızlı bir şekilde kamu hizmetlerini vatandaşlara internet sistemi üzerinden online bir şekilde sunmaktır. Sizler e-devlet şifresi sayesinde bütün bu işlemleri internet üzerinden gerçekleştirme hakkına sahipsiniz. Sizlerde bu sitemden faydalanarak işlerinizi tek bir tuş sayesinde gerçekleştirin.